Δύσκολο μεσημέρι για την Ηλεία: Πυρκαγιές στα όρια με Αχαΐα και Αρκαδία (Τελευταία ενημέρωση 21/8)

Ισχυροί άνεμοι πνέουν αυτή την ώρα στην Ηλεία. Δύο πυρκαγιές ξέσπασαν με διαφορά λίγης ώρα σε δύο αντίθετες πλευρές του νομού Ηλείας.

Η πρώτη ξέσπασε στην περιοχή Σπάτα Βουπρασίας στα όρια με την Αχαΐα, η δεύτερη στο Σέκουλα Ανδρίτσαινας στα όρια με την Αρκαδία. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των δήμων έχουν σπεύσει στα σημεία, ενώ και από αέρος έρχονται ενισχύσεις.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά στο Σέκουλα, λαμβάνει διαστάσεις λόγω των δυσμενών συνθηκών.

Από την άλλη πλευρά η φωτιά στον Αγ. Νικόλαο στα Σπατά, βρίσκεται στα εδάφη της Αχαΐας, επεμβαίνουν λόγω τομέα ευθύνης οι δυνάμεις από την Π.Υ. Λεχαινών.

Νεότερη ενημέρωση (15:40)

Οι άνεμοι που πνέουν κατά τόπους στην Ηλεία, φτάνουν τα πέντε μποφόρ βόρειοι και ήδη στην περιοχή του Πύργου ο δείκτης επικινδυνότητας πυρκαγιάς στον αυτόματο μετεωρολογικό σταθμό έχει ανέβει στο κόκκινο (5) δηλαδή στην ανώτερη κλίμακα, στο πορτοκαλί (4) στην περιοχή της Αμαλιάδας.

Όλο και περισσότερες δυνάμεις σπεύδουν στην Ανδρίτσαινα, όπου εκεί επικεντρώνεται το ενδιαφέρον της Πυροσβεστικής.

Νεότερη ενημέρωση (17:45)

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στην περιοχή του Σέκουλα στην Ανδρίτσαινα, που εξαπλώθηκε σε δασική έκταση  κάνοντας στάχτη 40 στρέμματα κυρίως χαμηλή βλάστηση καθώς και 20 στρέμματα αγροτικών εκτάσεων.

Η φωτιά το Σπάτα στα όρια του νομού με την Αχαΐα και κυρίως προς τον όμορο νομό, βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Δεν έλειψαν περιστατικά με μικρότερες εστίες φωτιάς, σε καλάμια ή ξερά χόρτα, ακόμα και σε διαχωριστικό παρτέρι στην Ε.Ο. Πατρών – Πύργου, όπου με την άμεση επέμβαση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής κατασβήστηκαν αμέσως.

Τελευταία ενημέρωση 21/8

Η φωτιά σύμφωνα με πληροφορίες ξεκίνησε από κομένο καλώδιο του δικτύου ηλεκτροδότησης της ΔΕΗ. Με βάση τις ίδιες πηγές αυτό δεν ήταν το πρώτο περιστατικό με ανάλογη αιτία το φετινό καλοκαίρι. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν απο χθες στην περιοχή υπό το φόβο πιθανής αναζωπύρωσης.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ