Ζάκυνθος: Εντοπίστηκαν 65 λαθρομετανάστες κοντά στα Στροφάδια (video)

Σε τραγική κατάσταση έχουν μεταφερθεί στο λιμάνι της Ζακύνθου 13 από τους 65 λαθρομετανάστες που εντοπίστηκαν το πρωί 90 μίλια νοτιοδυτικά της Ζακύνθου, κοντά στα Στροφάδια.

Στην επιχειρήση διάσωσης συμμετέχει και το Λιμεναρχείο Κατακόλου με το ναυαγοσωστικό σκάφος Ν/Γ 516 που βρίσκεται από το πρωί στην περιοχή.

Στον χώρο του λιμανιού, όπου άμεσα έσπευσε η Αστυνομία και κλιμάκιο γιατρών και νοσηλευτών από το Νοσοκομείο Ζακύνθου προκειμένου να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες, βρίσκεται και ένα ανήλικο παιδί, ενώ ακόμη ένα παιδάκι συγκαταλέγεται ανάμεσα στους λαθρομετανάστες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα 65 άτομα εντοπίστηκαν σε φουσκωτό κοντά στα Στροφάδια και άμεσα κινητοποιήθηκε το Λιμεναρχείο Ζακύνθου προκειμένου για την διάσωση τους.

Η πλειοψηφία των λαθρομεταναστών προέρχεται από το Κουρδιστάν και φέρονται να πλήρωσαν μέχρι και 3.000 ευρώ ο καθένας στους διακινητές τους.

Το σκάφος που τους μετέφερε παρουσίασε μηχανική βλάβη και οι επιβάτες του πέρασαν τουλάχιστον δέκα ημέρες περιπλανόμενοι στην θάλασσα χωρίς φαγητό και νερό.

Η επιχείρηση διάσωσης που έχει οργανωθεί περιλαμβάνει την μεταφορά τους με ελικόπτερο στο αεροδρόμιο του νησιού και ακολούθως στο λιμάνι για τις πρώτες βοήθειες.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει αναφορές για σοβαρά προβλήματα υγείας, είναι όμως όλοι εξαντλημένοι από την ταλαιπωρία στην θάλασσα.

Αξίζει να σημειωθεί η άμεση κινητοποίηση όχι μόνο των Αρχών αλλά, και της Αυτοδιοίκησης καθώς από την πρώτη στιγμή στο λιμάνι βρέθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Τσιριγώτης, ο Δήμαρχος Ζακύνθου Στέλιος Μποζίκης και δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ οργανώθηκε σε σύντομο χρόνο και η διαδικασία για την προσωρινή φιλοξενία τους.

Αρχικά τα παιδιά θα φιλοξενηθούν στον ΟΔΑΖ, οι ενήλικες στον χώρο του παλιού δημοτικού σχολείου Λιθακιάς.

Πηγή

ioniannews.gr

Video

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών