Ηλεία: Η κρίση περιόρισε την κίνηση όχι όμως και τα θανατηφόρα

Τι και αν έχει περιοριστεί η κίνηση στους δρόμους της Ηλείας, θεωρείται ανεξήγητο το πώς ο νομός κατέχει τα πρωτεία στα τροχαία δυστυχήματα στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το

2011 στο οκτάμηνο, ξεπερνώντας και τα περσινά στατιστικά. Ο διοικητής της Τροχαίας Πύργου Γιώργος Κωστόπουλος σε δηλώσεις του για το θέμα και αναφέρθηκε στα δύο φαινόμενα που βρίσκονται σε αντιδιαστολή.
 

Η κρίση στην Ηλεία είναι αλήθεια πως έχει περιορίσει κατά πολύ την κυκλοφορία στους δρόμους. Ιδιαίτερα τη νύχτα δύσκολά συναντάς αυτοκίνητα στο δρόμο, ακόμα και τις ημέρες της μεγάλης εξόδου.

«Έρευνα που είχε παρουσιαστεί πέρυσι από το Πανεπιστήμιο Κρήτης είχε δείξει πως η κίνηση των οχημάτων πανελλαδικά έχει περιοριστεί περί το 30% - λόγω της αύξησης του κόστους των καυσίμων. Εμείς βλέπουμε ότι σταδιακά περιορίζεται όλο και περισσότερο η κίνηση των οχημάτων με αποτέλεσμα να έχει φτάσει σήμερα στο 40 με 50% σε σχέση με την προηγούμενη διετία» είπε ο κ. Κωστόπουλος.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι τα βράδια που οι αστυνομικοί βγαίνουν για ελέγχους δεν κυκλοφορεί «ψυχή» κατά το λαϊκότερο» συμπλήρωσε. Όμως οι αριθμοί μόνο καθησυχαστικοί δεν είναι καθώς δίνουν μια αρνητική πρωτιά στο νομό Ηλείας. «Εντείνουμε όμως τους ελέγχους μας, γιατί ενώ μειώνεται η κίνηση στους δρόμους δεν υπάρχει αντίστοιχη μείωση στα σοβαρά ατυχήματα. Σε σχέση με πέρυσι είμαστε πιο ψηλά στους λεγόμενους «κόκκινους» δείκτες στα τροχαία» εξήγησε ο διοικητής της Τροχαίας Πύργου.

Φέτος στην Ηλεία έχουν χάσει την ζωή τους 24 συνάνθρωποι μας από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο, έναντι 19 πέρυσι το ίδιο διάστημα, σε 21 δυστυχήματα έναντι 18 πέρυσι. Η Ηλεία έχει πάρει τα «μαύρα» πρωτεία από την Αχαΐα που φέτος βλέπει τους αντίστοιχους δείκτες να υποχωρούν κατά 47 και 42% αντίστοιχα, ενώ η Ηλεία παρουσιάζει ποσοστιαία αύξηση της τάξης του 26 και 17% αντίστοιχα. 

Ο κ. Κωστόπουλος έθιξε και το θέμα των σκοτεινών δρόμων, που μετά τις επιδρομές των «κυνηγών του χαλκού» δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες παρεμβάσεις από τους αρμόδιους φορείς που δηλώνουν αδυναμία να ανταποκριθούν. «Αυτό που προκαλούν οι «κυνηγοί του χαλκού» είναι τόσο δυσανάλογο σε σχέση με αυτό που θα κερδίσουν, κλέβοντας καλώδια. Κόβουν ένα κομμάτι και αχρηστεύεται όλο το δίκτυο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κωστόπουλος.

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.