Ηλεία: Νυχτερινή περιπέτεια στον ποταμό Ερύμανθο – Επιχείρηση διάσωσης από την Πυροσβεστική

Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση διάσωσης που οργανώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου για τον εντοπισμό δύο ατόμων που είχαν χαθεί το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή του ποταμού Ερυμάνθου, κοντά στο Κούμανι της Φολόης. Ένας άντρας και μια γυναίκα κατέβηκαν με το αυτοκίνητό τους κοντά στην όχθη του ποταμού, αλλά δεν μπορούσαν λόγω τις ολισθηρότητας του χωματόδρομου να επιστρέψουν. Τελικά κάλεσαν την Πυροσβεστική σε βοήθεια και διασώθηκαν περίπου στις εννέα το βράδυ.
Το ζευγάρι, ηλικίας περίπου 30 ετών κατέβηκε για μια βόλτα στον Ερύμανθο. Ο δρόμος ήταν δύσβατος, αλλά η κάθοδος ήταν σχετικά εύκολη. Πιο εύκολη από την άνοδο, που λόγω των συνθηκών του δρόμου, κόντεψε να γίνει εφιάλτης για τα δύο άτομα. Αν και προσπάθησαν αρκετά να περάσουν ένα σημείο όπου το χαλίκι δεν επέτρεπε να συνεχίσουν το δρόμο τους δεν τα κατάφεραν. Έτσι λίγο πριν από τις εφτά το απόγευμα και ενώ το σκοτάδι έπεφτε σιγά – σιγά, κάλεσαν σε βοήθεια την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Γρήγορα οργανώθηκε μια επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης των δύο ατόμων με εφτά άντρες και τρία οχήματα.
Για ώρα προσπαθούσαν οι πυροσβέστες να εντοπίσουν το σημείο που περιέγραφε ο νεαρός άντρας στο τηλέφωνο. Να σημειώσουμε πως η ύπαρξη του κινητού τηλεφώνου, έσωσε το ζευγάρι, καθώς στις παρυφές του οροπεδίου της Φολόης δίπλα στον ποταμό Ερύμανθο, υπάρχουν δεκάδες δρομάκια που οδηγούν προς το ποτάμι και ήταν δύσκολο να εντοπιστεί εκείνο που οδηγούσε στα δύο άτομα. Τελικά με ελέγχους στα περισσότερα από τα δρομάκια και συχνή τηλεφωνική επικοινωνία με τα δύο άτομα, κατάφεραν οι πυροσβέστες να φτάσουν στο σωστό σημείο, περίπου στις εννέα το βράδυ.
Πήραν μαζί τους τα δύο άτομα, όχι όμως και το αυτοκίνητο που είχε κολλήσει στο δρόμο και σήμερα αναμένεται να μεταβεί εκεί κάποιο τρακτέρ για να το ξεκολλήσει και να το τραβήξει.

Φωτογραφία αρχείου

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών