Ηλεία: Πρώιμη και "θαλασσινή" φυτεία χασίς ανακαλύφθηκε στο Αρκούδι (video)

Μεγάλη επιτυχία της Ασφάλειας Αμαλιάδας – 771 δενδρύλλια και σύλληψη δράστη

Του Γιάννη Σπυρούνη

Ένας 59χρονος που έχει απασχολήσει και πάλι τις Αρχές στο παρελθόν είναι ο δράστης της φυτείας χασίς που ανακαλύφθηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, το πρωί του περασμένου Σαββάτου. Η είδηση της ανακάλυψης κρατήθηκε ως επτασφράγιστο μυστικό έως ότου ολοκληρωθούν οι αστυνομικές έρευνες και προκειμένου να προκύψουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην υπόθεση. Οι αστυνομικοί εντόπισαν 771 δενδρύλλια κάνναβης σε παραθαλάσσια έκταση η οποία είχε δασική κάλυψη. Ακόμα βρήκαν στην κατοχή του δράστη ποσότητα αποξηραμένης κάνναβης και εκρηκτικές ύλες.

xasisia2

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν για τη μεγάλη επιτυχία του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, να αποκαλύψει φυτεία χασίς, λίγες μέρες μετά την έναρξη της καλλιέργειας στο Αρκούδι, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Κώστας Στεφανόπουλος και ο διοικητής του Τ.Α. Αμαλιάδας Γιώργος Αλεξόπουλος στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας, το μεσημέρι της Κυριακής.
Όπως τόνισε ο κ. Στεφανόπουλος «συνελήφθη, προχθές το πρωί, σε παραθαλάσσια περιοχή στο Αρκούδι Ηλείας, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 59 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών καθώς και κατοχή εκρηκτικών υλών. Συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη και συστηματική αστυνομική έρευνα, εντοπίστηκαν σε παραθαλάσσια περιοχή στο Αρκούδι, περιμετρικά της οικίας του 59χρονου, δύο φυτείες κάνναβης, οι οποίες περιείχαν συνολικά 771 δενδρύλλια και καλυπτόταν από δασική βλάστηση» είπε ο Αστυνομικός Διευθυντής.
Άμεσα πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του δράστη, όπου οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τρεις συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους 64 γραμμάριων, σπόρους κάνναβης συνολικού βάρους 391 γραμμαρίων, αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, αποτελούμενος από ποσότητα πυρίτιδας συσκευασμένη με μονωτική ταινία, επικολλημένη σε πέτρα, βραδύκαυστο φυτίλι μήκους 11 μέτρων και πυρίτιδα βάρους 140 γραμμαρίων περίπου. Σε έρευνες που ακολούθησαν στην αυλή της οικίας του δράστη και σε κοντινή απόσταση περιμετρικά του σπιτιού του, σε διάφορα σημεία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής τέσσερις συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους 397 γραμμάριων, 178 γραμμάρια κάνναβης τα οποία είχε αποκρύψει σε πλαστικό δοχείο μέσα στο έδαφος. Όπως ανέφερε ο κ. Στεφανόπουλος για την καλλιέργεια των φυτών, ο δράστης είχε συνδέσει ένα πλήρες, αυτοσχέδιο δίκτυο ποτίσματος, με εξωτερική βρύση της οικίας του, ενώ μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, σε δασική έκταση, κοντά στο σπίτι του, καλλιεργούσε 64 φυτά κάνναβης μέσα σε γλάστρες.
Ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας, εξήρε το έργο των αστυνομικό της Ασφάλειας Αμαλιάδας, τους οποίους ευχαρίστησε για το ζήλο και την προσπάθεια που καταβάλουν για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στην περιοχή και ειδικότερη στην προκειμένη περίπτωση στην καταπολέμηση των ναρκωτικών.

Ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας Γιώργος Αλεξόπουλος απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων ανέφερε πως ο δράστης έχει απασχολήσει ξανά τις Αρχές για παρόμοιες περιπτώσεις δύο φορές, στην περιοχή που εντοπίστηκε η φυτεία, έχουν εντοπιστεί στο παρελθόν και άλλες. «Η περιοχή προσφέρεται λόγω της δασικής κάλυψης. Είναι δύσβατη, αλλά έχει καλύτερη πρόσβαση από τη θάλασσα. Εμείς αξιοποιήσαμε τις πληροφορίες που είχαμε το τελευταίο διάστημα και φτάσαμε στο στόχο μας» σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Αλεξόπουλος. Απαντώντας σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, που βρέθηκαν ο διοικητής της Ασφάλειας απάντησε πως ο δράστης δήλωσε ότι τα χρησιμοποιεί για παράνομο ψάρεμα. Στην υπόθεση δεν εμπλέκονται άλλα άτομα, ενώ η ποσότητα αποξηραμένης κάνναβης που βρέθηκε στην κατοχή του 59χρονου είναι προϊόν περσινής παραγωγής. «Από ότι φαίνεται λόγω της παρουσίας του στην περιοχή εδώ και 22 χρόνια, έχει ασχοληθεί ξανά» είπε ο κ. Αλεξόπουλος.

Από τον έλεγχο των στοιχείων του δράστη προέκυψε ότι, εκκρεμεί σε βάρος του απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας για παράβαση της Νομοθεσίας περί αυθαιρέτων. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας και κρατείται προκειμένου να οδηγηθεί την προσεχή Τετάρτη 29 Απριλίου στον κ. Ανακριτή Αμαλιάδας.  Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας, ενώ όλα τα φυτά εκριζώθηκαν και τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν.

 

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ