Ηλεία: Σε υψηλή επιφυλακή Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες - Ποιές οδηγίες δίδονται

Τον κώδωνα του υψηλού κινδύνου για αύριο χτυπά η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ηλείας μετά την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με τον κίνδυνο πυρκαγιών να εκτιμάται στην ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ (ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ 4) για την Ηλεία, αλλά και για την μισή Ελλάδα... Μετά την τραγωδία στο Μάτι Αττικής, λαμβάνονται επιπρόσθετα μέτρα για την αποφυγή παρόμοιων τραγικών γεγονότων οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα της υπηρεσίας προς τους αρμόδιους φορείς της Ηλείας, "... απαιτείται απόλυτη ετοιμότητα και συνιστούμε να λάβετε, σε ότι σας αφορά, τα αυξημένα μέτρα που προβλέπονται στο Μνημόνιο Ενεργειών του Σχεδίου Ξενοκράτης και στις διατάξεις της υπ΄ αριθ. πρωτ. 3752/25-05-2018 Εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας « Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών», της περιοχής ευθύνης σας και να προβείτε σε άμεση ενημέρωση όλων των αρμόδιων φορέων Τοπικών Κοινοτήτων, Εθελοντικών Ομάδων κ.λπ..

Τίθεται σε εφαρμογή το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων κ.λπ. σε δάση και ευπαθείς περιοχές του Νομού Ηλείας, από τις 9 κάθε βράδυ έως τις  6 το πρωί με την υπ΄ αριθ. πρωτ. 198385/1223/27-06-2018 Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Ηλείας.

Επιπλέον δε, η Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας δια των Τμημάτων Τροχαίας Πύργου και Αμαλιάδας να λάβει μέτρα τάξης όσον αφορά την στάθμευση στους παραλιακούς οικισμούς Αγ. Ηλία Δήμου Πύργου και Αρκουδίου Δήμου Πηνειού, καθόσον γειτνιάζουν με πευκόφυτες δασικές εκτάσεις και δεν υπάρχει δεύτερη όδευση διαφυγής.

Να μεριμνήσουν να υπάρχει ικανό πλάτος δρόμου για πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων, υδροφόρων και μηχανημάτων έργου αν απαιτηθεί".

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ