Ηλεία: Τρείς ΡΟΜΑ με BMW είχαν ρημάξει Σπιάντζα και Κατάκολο – "Κάηκαν" στα Μακρίσια

Τους δράστες τουλάχιστον δέκα περιπτώσεων κλοπών στην περιοχή του Κατακόλου και της Σπιάντζας εντόπισαν και συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου. Οι φερόμενοι ως δράστες ηλικίας 22, 31 και 40 ετών κυκλοφορούσαν με ένα αυτοκίνητο μάρκας BMW στα Μακρίσια και έγιναν αντιληπτοί μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια διάρρηξης σε σπίτι της περιοχής το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής.
Οι αστυνομικοί βρήκαν μέσα στο αυτοκίνητο των τριών ΡΟΜΑ ένα λεβιέ ελαστικών, που χρησιμοποιείται και ως διαρρηκτικό εργαλείο και για τον οποίο δεν μπόρεσαν να δώσουν πειστικές εξηγήσεις οι δράστες. Όμως φαίνεται πως το είχαν χρησιμοποιήσει νωρίτερα στην απόπειρα διάρρηξης που έκαναν στα Μακρίσια, καθώς ταίριαξαν τα ίχνη στο παράθυρο της οικίας που παραβίασαν.
Οι δράστες κατά την προανάκριση αρνήθηκαν κάθε εμπλοκή όμως υπήρχαν μάρτυρες σε κάποιες από τις περιπτώσεις που τους καταλογίζονται που τους είχαν δει. Οι Αρχές εκτιμούν πως οι τρεις δράστες είχαν συστήσει σπείρα με σκοπό τη διάρρηξη οικιών. Η δράση τους εκτιμάται πως ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο, όταν και φέρονται να διέρρηξαν εξοχική κατοικία στην περιοχή Αγ. Παρασκευή της Σπιάντζας από όπου πήραν δύο ρολόγια. Την επόμενη ημέρα διέρρηξαν σπίτι στο Καβούρι Κατακόλου από όπου πήραν κοσμήματα και μετρητά. Τα «χτυπήματά» τους συνεχίστηκαν δύο ημέρες μετά στην περιοχή Κυανή Ακτή στο Κατάκολο με λεία χρήματα, κοσμήματα και κινητά τηλέφωνα. Συνέχισαν το «σερί» τους με χτύπημα στην περιοχή Λέτρινα της Σπιάντζας και λεία χρήματα και κοσμήματα, και πάλι στο Καβούρι – τον Αύγουστο πλέον - με λεία χρήματα, κινητά τηλέφωνα, ρολόγια και τραπεζικές κάρτες. Συνέχισαν στην περιοχή του Κατακόλου όπου έκλεψαν ένα Laptop, και έπειτα στην περιοχή της Σπιάντζας με λεία χρηματικά ποσά μέσα σε πορτοφόλια. Τέλη Αυγούστου χτύπησαν και πάλι στην Σπιάντζα σε εξοχική κατοικία πάντα, όπου πήραν τσάντα με χρήματα και άλλα έγγραφα, κάρτες τραπέζης και κινητό τηλέφωνο. Πριν αλλάξουν περιοχή και φτάσουν στα Μακρίσια, πριν μερικές ημέρες, έδρασαν στο Κατάκολο, όπου αφαίρεσαν μια τσάντα που περιείχε χρήματα. Συνολικά σε αυτά τα χτυπήματα είχαν αφαιρέσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.775 ευρώ, πέντε κινητά τηλέφωνα, ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, πέντε ρολόγια και χρυσαφικά.Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν το αυτοκίνητο των φερόμενων δραστών και το διαρρηκτικό εργαλείο και οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν ενώπιων της Εισαγγελέως Ηλείας.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών