Ηλείος ιδιοκτήτης φορτηγών φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση εικονικών τιμολογίων στην Τριφυλία

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 200 ΑΓΡΟΤΩΝ

Της Βίκυς Βετουλάκη

Νέο μεγάλο κύκλωμα διακίνησης εικονικών τιμολογίων αγροτικών προϊόντων με στόχο την παράνομη είσπραξη επιστροφής ΦΠΑ εξάρθρωσε το ΣΔΟΕ και ήδη η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης. Σύμφωνα με τα πρώτα ανεπίσημα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, σε αυτή την υπόθεση εμπλέκονται περίπου 200 αγρότες από την Τριφυλία και ιδιαίτερα την περιοχή των Φιλιατρών. Στην πλειοψηφία τους αναφέρουν ως υπεύθυνο ιδιοκτήτη φορτηγών μεταφοράς αγροτικών προϊόντων από χωριό της Ηλείας.

Φύλλο και φτερό από το ΣΔΟΕ
Είναι η τρίτη υπόθεση που αποκαλύπτεται και αφορά στην παράνομη είσπραξη ΦΠΑ. Καθώς φαίνεται, το ΣΔΟΕ «έχει ξετινάξει» όλες τις αγροτικές συναλλαγές στην ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας. Αυτή τη φορά, λοιπόν, ανακάλυψε εικονικά τιμολόγια από αγρότες: άλλοτε αναφέρουν πολύ μεγαλύτερες ποσότητες προϊόντων από αυτές που εμπορεύτηκαν, άλλοτε όλη η ποσότητα που αναφέρεται είναι εικονική, άλλοτε οι τιμές αγοράς των προϊόντων είναι διπλάσιες από τις πραγματικές και άλλοτε η «εικονικότητα των τιμολογίων» αφορά και στα πρόσωπα των αγροτών. Ξετυλίγοντας το κουβάρι, το ΣΔΟΕ φαίνεται να οδηγείται σε έναν ιδιοκτήτη φορτηγών από την Ηλεία.

Πάνω από 3 εκατ. ευρώ
Ο συγκεκριμένος, έχοντας και το ρόλο του μεσάζοντα μεταξύ εμπόρων και παραγωγών, κατάφερε με πληρεξούσιο να εκδώσει σφραγίδα και ακολούθως τιμολόγια με το ΑΦΜ εμπόρου από το Ρέντη, ο οποίος φαίνεται να αγνοούσε όλα όσα γίνονταν. Ο ιδιοκτήτης φορτηγών άρχισε να εκδίδει τιμολόγια σε αγρότες της Τριφυλίας και από τον υπολογισμό που έχει ξεκινήσει από το ΣΔΟΕ, φαίνεται ότι μόνο το 2010 κόπηκαν τιμολόγια αγοραπωλησίας αγροτικών προϊόντων ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ.
Το ΣΔΟΕ συνεχίζει τον έλεγχο, προκειμένου να διαπιστώσει το ακριβές ύψος των εικονικών συναλλαγών που έχουν γίνει. Κάποιοι από τους αγρότες είχαν εισπράξει επιστροφή του παράνομου ΦΠΑ και μετά την κλήση τους να καταθέσουν, έχουν προχωρήσει σε επιστροφή του αντίστοιχου ποσού. Μέχρι τέλος Ιουνίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η προανάκριση και να έχει αποσταλεί αρμοδίως η σχηματισθείσα δικογραφία, ώστε να ασκηθούν διώξεις και να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης.

Νέο κύκλωμα με εικονικά τιμολόγια στην Τριφυλία

Πηγή

tharrosnews.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ