Η Ηλεία στο "μάτι" των ληστών με τα καλάσνικοφ - Ετοίμαζαν νέο χτύπημα

Ένα αυτοκίνητο και μια μοτοσικλέτα, βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των Αρχών στην Ηλεία, σε μια προσπάθεια εντοπισμού και άλλων μελών από τη σπείρα με τα καλάσνικοφ, που πριν

από ένα χρόνο πέτυχε διπλό χτύπημα σε Αρχαία Ολυμπία και Κρέστενα. Τα στοιχεία που έχουν οι Αρχές στα χέρια τους δείχνουν πως η σπείρα έχει πλοκάμια που απλώνονται στην Αθήνα και όλη την Πελοπόννησο. Μια ομάδα είναι και αυτή πυυ έχει χτυπήσει – βάση των εξιχνιάσεων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, τουλάχιστον δύο φορές στο νόμο Ηλείας. Μέλη της έχουν ληστέψει κοσμηματοπωλεία σε Αρχαία Ολυμπία και Κρέστενα και ένας εξ αυτών φέρεται να εμπλέκεται και στην πρόσφατη ληστεία στο Άργος.

Αυτός κρατούμενος - αλλωνίζουν οι υπόλοιποι

Το φερόμενο μέλος της σπείρας των ληστών με το διπλό χτύπημα πέρυσι στην Ηλεία, που είχε συλληφθεί πρώτο στην Αθήνα, μετά την εξιχνίαση της υπόθεσης και τα εντάλματα που είχε εκδώσει η Ανακρίτρια Ηλείας, βρίσκεται κρατούμενο στην Α.Δ. Ηλείας στο πλαίσιο της προανάκρισης.

Ο 33χρονος από την Αλβανία φέρεται να συνδέεται με την ληστεία της περασμένης Πέμπτης στο Άργος. Το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες εκεί, για να διαφύγουν προς την Αθήνα, βάση και πληροφοριών που έδωσαν μάρτυρες ως προς τη μάρκα και τα στοιχεία κυκλοφορίας, φέρεται να ανήκει στον 33χρονο. Την ώρα που ο ίδιος κρατείται μια άλλη ομάδα της σπείρας συνεχίζει να χτυπά.

Πρέπει να σημειώσουμε πως μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί τρία μέλη της σπείρας που χτύπησε τα κοσμηματοπωλεία της Ηλείας και στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου με μια λεπτομερή και προσεκτικά συνταγμένη δικογραφία δεν έχουν αφήσει περιθώρια αμφισβήτησης στην υπόθεση.

Την περασμένη Παρασκευή σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στην Α.Δ. Ηλείας εντοπίστηκαν ύποπτα άτομα που πιθανόν να έφεραν οπλισμό, μέσα σε αυτοκίνητα που είχαν σταθμεύσει στο Λατίφι. Τότε είχαν κινητοποιηθεί οι Αρχές αναζητώντας τα αυτοκίνητα αυτά που τελικά φαίνεται να έφυγαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Η μοτοσικλέτα στα Δουνέϊκα και το επόμενο χτύπημα

Χθες άνδρες της Ασφάλειας Αμαλιάδας, εντόπισαν όμως μια μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, επιμελώς κρυμμένη δίπλα σε αποθήκη αγροτικών προϊόντων στην περιοχή των Δουνεϊκών. Είχε κλαπεί όπως προέκυψε από το Κερατσίνι Αττικής και με βάση τη συνήθη πρακτική των ληστών, εκτιμάται πως θα χρησιμοποιείτο σε «χτύπημα» στην περιοχή της Ηλείας, πιθανότατα της Αμαλιάδας.

Οι Αρχές πλέον κάνουν συνδυασμούς και εξετάζουν προηγούμενα «χτυπήματα» στην Ηλεία, όπως αυτό στο υποκατάστημα της Alpha Bank στην Αμαλιάδα. «Βλέπουν» τα πιθανά κοινά στοιχεία με άλλες υποθέσεις και προσπαθούν να φτάσουν σε βαθύτερες διασυνδέσεις.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ