"Ιερές μπίζνες" με ηλειακή σφραγίδα - 48χρονος εξαπατούσε ιερείς

Χρησιμοποιούσε το όνομα του πρώην νομάρχη Ηλείας Χ. Καφύρα και του Ταμείου Κληρικών

Του Γιάννη Σπυρούνη

Πάνω από 30.000 ευρώ εκτιμάται πως ήταν η λεία σπείρας της οποίας μέλος ήταν ένας 48χρονος, όπου χρησιμοποιώντας πότε το όνομα του πρώην νομάρχη και αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Χαράλαμπου Καφύρα και πότε το Ταμείο Κληρικών, είχε καταφέρει να εξαπατήσει αρκετούς ιερείς από την περιοχή. Οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου σημείωσαν ακόμα μια σημαντική επιτυχία αφού  κατάφεραν να εντοπίσουν στην Αχαΐα, να συλλάβουν και να οδηγήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης τον φερόμενο δράστη.

Στην άγνοια ή στην αθωότητα του χαρακτήρα των ιερέων «πόνταρε» η σπείρα και ο 48χρονος δράστης - μέλος της από την Ηλεία, που κατάφερε ή αποπειράθηκε να εξαπατήσει έξι άτομα και να αποσπάσει από κάποιους μεγάλα χρηματικά ποσά. Οι αρχές έχοντας συγκεντρώσει τα στοιχεία από τις καταγγελίες των θυμάτων έφτασαν στην σύλληψη του δράστη πριν λίγες ημέρες βάζοντας έτσι τέλος στην ανίερη δράση του.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες των ιερέων η σπείρα της οποίας μέλος είναι ο φερόμενος δράστης, είχε προβεί παρακάτω εξαπατήσεις ή απόπειρες.
Τον Απρίλιο του 2014, άγνωστος άντρας είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με ιερέα από την ορεινή Ηλεία όπου του συστήθηκε ως ιερέας του Ταμείου Ασφάλισης Κληρικών Ελλάδος και τον έπεισε να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό το ποσό των 2400 ευρώ για την διεκπεραίωση προσωπικής του υπόθεσης.
Τον Ιούνιο του 2014 άγνωστος άντρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με ιερέα στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου. Του είπε πως για να εκταμιευτεί το ποσό των 80500 ευρώ από τα πυρόπληκτα δάνεια της Ηλείας με ενέργειες του πρώην νομάρχη Χαράλαμπου Καφύρα, του ζήτησε να παραδώσει το ποσό των 10.000 ευρώ για να πληρωθεί η Εφορία. Ο ιερέας πείστηκε έκανε ανάληψη του ποσού και παρέδωσε τα χρήματα σε άγνωστο άντρα στην οδό Μανωλοπούλου στον Πύργο.
Τον Ιούνιο του 2014, ένας άλλος ιερέας από την ευρύτερη περιοχή του Πύργου, δέχθηκε δύο φορές ενόχληση από άγνωστα άτομα. Την πρώτη φορά ένας άντρας του τηλεφώνησε και του συστήθηκε ως εκπρόσωπος του πρώην νομάρχη Χαράλαμπου Καφύρα, για να του πει πως είχε εγκριθεί σεισμόπληκτο δάνειο ύψους 90.000 ευρώ. Όμως ο ιερέας δεν μπορούσε να μεταβεί στο ραντεβού με τον άγνωστο και τον παρέπεμψε στον ταμία της ενορίας του τον οποίο δεν μπόρεσε να εξαπατήσει. Όμως ο άγνωστος δεν το έβαλε κάτω και τηλεφωνικά παρουσιάστηκε ξανά λίγες ώρες αργότερα ως ιερέας πρόεδρος των κληρικών. Του είπε πως γνώριζε ότι παράνομα είχαν παρακρατηθεί από τον ιερέα – υποψήφιο θύμα το ποσό των 20.000 ευρώ από τη μισθοδοσία του και ζητούσε περαιτέρω στοιχεία για να προχωρήσει την απάτη, όμως ο ιερέας αντιλήφθηκε περί τίνος πρόκειται και διέκοψε την επικοινωνία.


Τον Ιούλιο του 2014 ένας ιερέας από την Αρχαία Ολυμπία δεν έπεσε θύμα των  απατεώνων. Ο άγνωστος δράστης παρουσιάστηκε ως ιερέας του Ταμείου Ασφάλισης Κληρικών Ελλάδος στον γιο του ιερέα που απουσίαζε από το σπίτι και του ζητούσε χρήματα για παράβολο το οποίο θα κατέθετε για να εκταμιευτεί το ποσό των 16.000 ευρώ.
Επίσης τον Ιούλιο του 2014 ο άγνωστος επικοινώνησε τηλεφωνικά με ιερέα από την Αμαλιάδα και δήλωσε υπάλληλος της Π.Ε. Ηλείας και εκπρόσωπος του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Χαράλαμπου Καφύρα. Τον ενημέρωσε πως δικαιούται σεισμόπληκτο δάνειο μέσω ΕΣΠΑ ύψους 70.000 ευρώ και του ανέφερε πως για να γίνει η εκταμίευση θα έπρεπε να καταβάλει το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ. Ο ιερέας αντιλαμβανόμενος πως επρόκειτο για απάτη και έκλεισε το τηλέφωνο.
Τέλος το Νοέμβριο του 2014, άγνωστη γυναίκα επικοινώνησε με άλλον ιερέα από την ορεινή Ηλεία όπου ζήτησε οικονομική ενίσχυση λόγω ασθενείας οικογενειακού της προσώπου καταθέτοντας οποιοδήποτε ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό, χωρίς να καταφέρει να τον πείσει.
Με τα παραπάνω στοιχεία η Ανακρίτρια Ηλείας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 48χρονου, αφού προκύπταν σε βάρος του στοιχεία εμπλοκής του στην υπόθεση και μετά από έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου ο δράστης εντοπίστηκε στην Κάτω Αχαγιά όπου συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ