Νεκροί ναυαγοί δυτικά της Κεφαλονιάς - Έρευνες και από το Λιμεναρχείο Κατακόλου (Δείτε φωτογραφίες)

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα επιχείρηση διάσωσης στο Ιόνιο πέλαγος σε απόσταση 80 ναυτικών μιλίων από την Κεφαλονιά. Έχουν εντοπιστεί σε φουσκωτή λέμβο, έντεκα αλλοδαποί ζωντανοί και δύο νεκροί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, από το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, συναγερμός έχει σημάνει από τα ξημερώματα στο Ιόνιο όταν το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος ειδοποιήθηκε από ιστιοφόρο που βρισκόταν στην περιοχή πως υπάρχει μεσοπέλαγα, μια φουσκωτή λέμβος με άτομα μέσα η οποία βυθιζόταν.

Αμέσως ξεκίνησε κινητοποίηση των Αρχών, ειδοποιήθηκαν παραπλέοντα πλοία, ενώ απογειώθηκε για τις έρευνες ελικόπτερο Super Puma. Το φορτηγό πλοίο Mehmet Dadayali 1, που βρισκόταν κοντά έσπευσε σε βοήθεια και εντόπισε τους έντεκα ανθρώπους στη λέμβο, καθώς και δύο νεκρούς στη θάλασσα.

Το ελικόπτερο διάσωσης παρέλαβε τις σωρούς των δύο άτυχων ανθρώπων καθώς και έναν από τους έντεκα που βρίσκονταν στη βάρκα και είναι τραυματίας και τους μετέφερε στην Κεφαλονιά.

Στο σημείο έχουν προσεγγίσει ακόμα το τάνκερ Serenade και το φορτηγό Vedette, ενώ λόγω ανεφοδιασμού του Super Puma στην περιοχή από αέρος συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό πιθανόν και άλλων ανθρώπων ένα ελικόπτερο Augusta Bell. Για την περιοχή έχει αναχωρήσει ήδη και το ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμεναρχείου Κατακόλου Ν/Γ 516 το οποίο πλησιάζει για να συμμετάσχει στις έρευνες. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 4-5 μποφόρ.

Νεότερη ενημέρωση 15:50

Συνεχίζονται οι έρευνες με αρνητικά αποτελέσματα στο θαλάσσιο χώρο στα διεθνή ύδατα, αλλά στα όρια του FIR Αθηνών – δυτικά της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου, για τον εντοπισμό ναυαγών.

Από το Γραφείο Τύπου του ΥΕΝ δεν υπάρχει κάποια νεότερη πληροφορία.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για συνολικά τριάντα άτομα από τα οποία έχουν διασωθεί τα 11 – ο ένας τραυματίας – δύο άτομα έχουν ανασυρθεί νεκρά από τη θάλασσα.

Σε λίγη ώρα φτάνει στην Κεφαλονιά το φορτηγό πλοίο Mehmet Dadayali 1, το πρώτο που βρέθηκε στο σημείο που εντοπίστηκαν οι ναυαγοί, που μεταφέρει τους δέκα από αυτούς που είναι καλά στην υγεία τους. Ο τραυματίας και οι σωροί των νεκρών μεταφέρθηκαν νωρίτερα από το ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης Super Puma σε νοσοκομείο στην Κεφαλονιά.

Επισήμως δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για δουλεμπορικό ή άλλο σκάφος, αν οι άνθρωποι αυτοί επέβαιναν σε κάποιο πλοίο που βούλιαξε ή έρχονται από κάποια περιοχή μέσα στην φουσκωτή λέμβο.

Στο σημείο έφτασε πριν από λίγη ώρα και το ναυαγοσωστικό Ν/Γ 516, το οποίο συμμετέχει στις έρευνες, μαζί με ελικόπτερο και άλλα παραπλέοντα σκάφη. Ωστόσο από το Λιμεναρχείο Κατακόλου δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση αφού το ναυαγοσωστικό βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 ναυτικών μιλίων από το λιμάνι και δεν υπάρχει καμία επαφή.

Νεότερη ενημέρωση 21:30

Το δελτίο Τύπου που εξέδωσε από το απόγευμα το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας για την υπόθεση των ναυαγών:

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, από το αντίστοιχο Κέντρο Επιχειρήσεων της Ιταλίας, ότι το Ι/Φ «YASMIN» εντόπισε  80 περίπου ν.μ. δυτικά της Κεφαλονιάς, φουσκωτή λέμβο, σε δυσχερή θέση, στην οποία επέβαιναν  παράνομοι μετανάστες.
Άμεσα ενημερώθηκαν οι κατά τόπους Λιμενικές Αρχές και έσπευσαν στην περιοχή δύο πλωτά σκάφη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα παραπλέον Φ/Γ, ελικόπτερο super puma της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ στις έρευνες συμμετείχε και το Ι/Φ,  το οποίο περισυνέλεξε έντεκα αλλοδαπούς, καθώς  και δύο σορούς.  
Το ελικόπτερο παρέλαβε έναν από τους αλλοδαπούς, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο της Κεφαλονιάς, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος, ενώ οι υπόλοιποι δέκα, καθώς και οι δύο σοροί, παρελήφθησαν ασφαλώς  από το παραπλέον Φ/Γ «MEHMET DADAYLI 1» σημαίας Τουρκίας, το οποίο κατευθύνεται στο λιμάνι Αργοστολίου.
Μεσημβρινές ώρες, Φ/Γ πλοίο που συνδράμει στις έρευνες, εντόπισε δύο ακόμη σορούς, εκ των οποίων η μία παρελήφθη από το ναυαγοσωστικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρεται στην Κεφαλονιά, ενώ γίνονται προσπάθειες περισυλλογής της δεύτερης.

Να σημειωθεί πως το ilialive.gr ύστερα από την άμεση ενημέρωση που είχε απο το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, ήταν το πρώτο ΜΜΕ πανελλαδικά που μετέδωσε την είδηση του εντοπισμού των ναυαγών.

Νεότερη ενημέρωση 14:15

Επισήμως αγνοούμενοι χαρακτηρίζονται οι 15 λαθρομετανάστες που δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί από το ναυάγιο που συνέβη τα ξημερώματα του Σαββάτου. Οι έρευνες συνεχίζονται ακόμα και από θαλάσσης και από αέρος, ενώ το ναυαγοσωστικό Ν/Γ 516 του Λιμεναρχείου Κατακόλου, σύμφωνα με πληροφορίες πριν λίγη ώρα, βρίσκεται ακόμα στην περιοχή των ερευνών συμμετέχοντας σε αυτές.

Φωτογραφίες από το thebest.gr

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών