Κατάκολο: Στον Εισαγγελέα Πειραιά οι Ουκρανοί διακινητές παράτυπων μεταναστών

Παραμένουν στο Κατάκολο οι παράτυποι μετανάστες - Στην Δ.Α. Ηλείας οι ανήλικοι

Του Γιάννη Σπυρούνη

Άλλο ρυθμό έχουν οι διαδικασίες για την υπόθεση των 41 παράτυπων μεταναστών που εντοπίστηκαν στα ανοιχτά του Κυπαρισσιακού χθες τα ξημερώματα και των δύο Ουκρανών διακινητών που συνελήφθησαν άμεσα από το προσωπικό της FRONTEX και του Λιμεναρχείου Κατακόλου. Ο Εισαγγελέας Πειραιά όπου στη δικαιοδοσία εμπίπτει η υπόθεση, θα αποφασίσει για την τύχη τους.

Οι δύο Ουκρανοί διακινητές οδηγήθηκαν χθες στον Πειραιά ενώπιων του Εισαγγελέα και έως αργά χθες το βράδυ αναμενόταν η απόφαση για την τύχη τους μετά και την απολογία τους στον αρμόδιο Ανακριτή, αφού τους βαρύνουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για την διακίνηση παράτυπων μεταναστών. Ο Εισαγγελέας θα αποφασίσει και για τους 41, με πιο πιθανό το σενάριο της μεταφοράς των 11 ανήλικων – όπου ο μικρότερος είναι 14 ετών – σε χώρο μεταναστών στην Πάτρα, ενώ οι υπόλοιποι 30 θα αφεθούν ελεύθεροι αφότου ολοκληρωθεί η ταυτοποίησή τους, με το σε βάρος τους μέτρο της διοικητικής απέλασης εντός τριάντα ημερών από τη χώρα μας.

Στο μεταξύ για την ώρα οι 11 ανήλικοι μεταφέρθηκαν στους χώρους κράτησης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, ενώ οι 30 άλλοι παραμένουν στο χώρο του Τελωνείου Κατακόλου. Τη σίτισή τους έχει αναλάβει η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.

Κλιμάκιο ειδικών υπηρεσιών της ΕΥΠ
Σύμφωνα με πληροφορίες στο Κατάκολο βρέθηκε και κλιμάκιο της ΕΥΠ που ερευνά κάθε περίπτωση μεταφοράς μεταναστών. Η συλλογή στοιχείων ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου υπάρχει έξαρση της τρομοκρατίας από τον ISIS, άτομα που έχουν περάσει από τα μονοπάτια της Συρίας προς την Ευρώπη, βρίσκονται πάντα στο μικροσκόπιο.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ