Κατεβασμένοι οι διακόπτες στα αντλιοστάσια

Παρά την επανασύνδεση από τη ΔΕΗ λόγω της επίσχεσης στον ΓΟΕΒ το πρόβλημα παραμένει

Του Γιάννη Σπυρούνη

Χωρίς ρεύμα και κατά συνέπεια εκτός λειτουργίας βρίσκονται αρκετά αντλιοστάσια των ΤΟΕΒ Μυρτουντίων και Σαβαλίων. Η ΔΕΗ διέκοψε την παροχή, οι οργανισμοί παρακάλεσαν για την επανασύνδεση, αίτημα που έγινε δεκτό και πλέον η επαναλειτουργία των αντλιοστασίων σκοντάφτει στην επίσχεση εργασίας των εργαζομένων του ΓΟΕΒ Αλφειού – Πηνειού. Χθες το πρωί για το θέμα αυτό οι πρόεδροι των δύο ΤΟΕΒ επισκέφθηκαν τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο ζητώντας του να παρέμβει για να  εξασφαλίσει την ασφαλή λειτουργία του δικτύου. 

Αμέσως μετά σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων Χρήστος Παλαιολόγος τόνισε πως «… είμαστε στη δυσάρεστη θέση να μας έχει κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα σε 11 αντλιοστάσια. Παρακαλέσαμε τη ΔΕΗ και τουλάχιστον είπε πως θα ανοίξει τα δύο αντλιοστάσια στο Βαρθολομιό, το 9 και το 10. Δυστυχώς οι εργαζόμενοι του ΓΟΕΒ βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και αντί να είναι αρωγοί στο πρόβλημα του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων, στον αιμοδότη τους δηλαδή, το προσωπικό ασφαλείας του ΓΟΕΒ δεν πάει για να κάνει η ΔΕΗ την επανασύνδεση! Εγώ ζητώ από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη να πάρει θέση για την ασφάλεια και τη λειτουργία των δύο αντλιοστασίων. Να πάρει θέση για την αποφυγή καταστροφής στην περιοχή. Περί τα 1.500 στρέμματα όψιμης καλλιέργειας, σε πεπόνια, κολοκύθια, φασόλια, λαχανικά, πατάτα, καθημερινά σβήνουν! Εάν μείνουν χωρίς νερό θα πεθάνουν οι καλλιέργειες! Αν συμβεί αυτό εμείς θα στραφούμε κατά παντός υπευθύνου! Θα κάνουμε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου κι ας βρει τον υπεύθυνο η Δικαιοσύνη» σχολίασε.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Σαβαλίων, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, σημείωσε πως «… μετά από πολλά προβλήματα που έχουν συσσωρευθεί, έχουμε να πολύ σοβαρό πρόβλημα στο τέλος της καλλιεργητικής περιόδου με τους εργαζόμενους του ΓΟΕΒ που κάνουν επίσχεση εργασίας, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει όλη η λειτουργία των αντλιοστασίων. Δεν αμφισβητεί κανείς το δίκιο τους, γιατί πρέπει ο εργαζόμενος να πάρει τα χρήματά του. Όμως από την άλλη πλευρά και εμείς είμαστε εκτεθειμένοι, καθώς δεν μπορούμε να εγγυηθούμε σε κανέναν και τίποτα γιατί όλα οφείλονται στις εισπράξεις. Και χρήματα μπορούμε να εισπράξουμε έως τις 25-27 Οκτωβρίου που πληρώνονται οι επιδοτήσεις. Δεν έχει έρθει αυτή η ώρα ακόμα και αυτοί νομίζουν πως θα αθετήσουμε την υποχρέωσή μας. Ως πρόεδρος του ΤΟΕΒ δεν έχω αθετήσει ποτέ τις υποχρεώσεις μου, και θα συνεχίσω να δίνω τα χρήματα που πρέπει ακόμα και στις μη λειτουργικές περιόδους. Θα παρακαλέσω και από τη δική μου την πλευρά να λήξει αυτό το πρόβλημα για να μην καταστραφούν οι καλλιέργειες. Γιατί αν καταστραφούν οι καλλιέργειες θα καταστραφούμε και εμείς ως οργανισμοί και οι αγρότες και οι εργαζόμενοι. Αυτό είναι μια αλυσίδα…».

Να σημειώσουμε πως αργά το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Π.Ε. Ηλείας για το θέμα του ΓΟΕΒ και των ΤΟΕΒ.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών