Κρυμμένος στο φυτώριο: Ζήτημα τιμής για τους αστυνομικούς η σύλληψη του δραπέτη (Νεότερη ενημέρωση 17:20) - (video)

“Σκληρό καρύδι” αποδεικνύεται ο 29χρονος ΡΟΜΑ με το προσωνύμιο “Πάσσαρης” από την περιοχή τού Πύργου, που το μεσημέρι της Παρασκευής, κατάφερε να δραπετεύσει μέσα από

το Δικαστικό Μέγαρο της πόλης, μόλις ολοκληρώθηκε η απολογία του στον Ανακριτή. Έως αργά το βράδυ ο 29χρονος σύμφωνα με τις ενδείξεις που υπάρχουν, παρέμενε εγκλωβισμένος μέσα σε εγκαταστάσεις φυτωρίου στην περιοχή του Βουνάργου, όπου κατέφυγε μετά από καταδίωξη. Για τους αστυνομικούς της Α.Δ. Ηλείας, είναι ζήτημα τιμής ο εντοπισμός και η σύλληψή του πριν περάσουν 24 ώρες από την απόδρασή του.
 
Ο 29χρονος ΡΟΜΑ που εμπλέκεται σε μια υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά ομόφυλών του, στον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού της ΔΙ.ΑΣ. και σε υπόθεση εκβιασμού καταστηματάρχη στον Πύργο, μεταφέρθηκε το πρωί της Παρασκευής στο Δικαστικό Μέγαρο Πύργου.
 
Οδηγήθηκε στον Ανακριτή όπου είχε παραπεμφθεί από τον Εισαγγελέα Ηλείας, προκειμένου να απολογηθεί για την τελευταία πράξη του. Είκοσι λεπτά πριν από τις δύο το μεσημέρι, βγήκε από τον Ανακριτή χωρίς χειροπέδες αλλά συνοδευόμενος από αστυνομικούς, και άρχισε να τρέχει στους διαδρόμους των δικαστηρίων για να βγει από την πλαϊνή πόρτα. Πήδηξε με μιας από την σκάλα και έτρεξε προς την πλευρά της Αγίας Κυριακής. Σε κάποια στενά πιο κάτω, φαίνεται πως τον περίμενε συγγενικό του πρόσωπο με το αυτοκίνητο του 29χρονου, το ασημί Opel Astra Cabrio.
 
Στο ανθρωποκυνηγητό που εξαπολύθηκε στη συνέχεια, οι αστυνομικοί ερεύνησαν όλους τους καταυλισμούς ΡΟΜΑ γύρω από τον Πύργο και τελικά εντόπισαν το αυτοκίνητο του δράστη παρατημένο μέσα σε αμπέλι, κοντά στον καταυλισμό Λαστεϊκων.

Ο 29χρονος είχε καταφέρει να κρυφτεί μέσα σε καλαμιώνες έως ότου ηρεμήσουν τα πράγματα για να κάνει την κίνησή του αργότερα. Περίπου στις πέντε με έξι το απόγευμα υπολογίζεται ότι αποφάσισε να περάσει την εθνική οδό Πατρών – Πύργου και να κατευθυνθεί προς το Βούναργο, όπου υπάρχουν καταυλισμοί ομόφυλών του.

Πίσω από το σούπερ μάρκετ «Μετρό» ο καταζητούμενος δραπέτης εντοπίστηκε από άνδρες της Ασφάλειας και της Δίωξης Πύργου, περίπου στις εφτά το απόγευμα. Καταδιώχθηκε πεζή και ο 29χρονος άρχισε να πηδά τις περιφράξεις των αγροκτημάτων για να γλιτώσει. Έτσι διαδοχικά πέρασε από τρεις περιφράξεις για να μπει τελικά μέσα στο φυτώριο, έκτασης 80 στρεμμάτων.

Οι αστυνομικοί πολύ γρήγορα με αρκετές δυνάμεις «ασφάλισαν» την περίμετρο και στη συνέχεια ξεκίνησαν οι έρευνες μέσα στο φυτώριο. Ψηλά δέντρα και πυκνά τοποθετημένα δίπλα – δίπλα, εμπόδιζαν την ορατότητα. Όταν έπεσε το σκοτάδι τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα.

Ισχυρές δυνάμεις αστυνομικών με φακούς και με την συνδρομή και ειδικού οχήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, χτένισαν την περιοχή, χωρίς αποτέλεσμα έως τα μεσάνυχτα. Δυνάμεις της Αστυνομίας παραμένουν περιμετρικά του φυτωρίου και οι έρευνες θα συνεχιστούν αύριο.
 
Στο μεταξύ διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος ενός ανθυπαστυνόμου και ενός αστυφύλακα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, που κατηγορούνται για ελευθέρωση κρατουμένου από αμέλεια, την ώρα που 29χρονος κρατούμενος εξερχόταν από το Γραφείο του Ανακριτή Ηλείας όπου είχε μεταχθεί για να απολογηθεί. Ο κρατούμενος  απώθησε τους δύο συνοδούς αστυνομικούς και κατάφερε να διαφύγει. Οι δύο αστυνομικοί με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ σε βάρος του δραπέτη σχηματίστηκε δικογραφία για απόδραση κρατουμένου.

Νεότερη ενημέρωση 12:20

Ασύλληπτος παραμένει ο 29χρονος ΡΟΜΑ έως αυτή την ώρα. Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, «χτενίζουν» την περιοχή γύρω από τον Πύργο και κυρίως κοντά στους καταυλισμούς, που φαίνεται ότι αναζητά καταφύγιο ο δράστης. Οι έρευνες στο φυτώριο απέβησαν άκαρπες και με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησε νέος κύκλος ερευνών.

Νεότερη ενημέρωση 17:20

Ποινική δίωξη σε βάρος των δύο αστυνομικών άσκησε σήμερα ο Εισαγγελέας Ηλείας. Οι αστυνομικοί κατηγορούνται για απόδραση κρατουμένου με ενδεχόμενο δόλο και η υπόθεσή τους αναμένεται να εκδικαστεί στις 30 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ilialive.gr, οι έρευνες για τον εντοπισμό του δραπέτη συνεχίζονται χωρίς αποτέλεσμα.

Πηγή

ilialive.gr

Video

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών