Μέλισσα Λεχαινών: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες (video) (Νεότερη ενημέρωση 14:00)

Δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς η νέα μέρα, αφού τα πύρινα μέτωπα συνεχίζουν να κατατρώνε δασικές και αγροτικές εκτάσεις στην Ηλεία. Σε εξέλιξη βρισκόταν και μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης η πυρκαγιά στη Μέλισσα Λεχαινών,

ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής θα πρέπει να ξεκουραστούν αφού σήμερα περιμένει το νομό Ηλείας, μια πολύ δύσκολη ημέρα, με πολύ υψηλή κατηγορία κινδύνου.

Η φωτιά στη Μέλισσα Λεχαινών έφτασε δίπλα σε κατοικημένες περιοχές, αλλά πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι έδωσαν μάχη για να την κρατήσουν μακριά. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την Ηλεία, την Αρκαδία, την Μεσσηνία και την Αχαΐα, εθελοντικές ομάδες και δυνάμεις της Πολεμικής Αεροπορίας παραμένουν έως αυτή την ώρα στο τελευταίο μέτωπο της πυρκαγιάς, έχοντας καταφέρει μετά από πολύωρες προσπάθειες να θέσουν υπό έλεγχο τα υπόλοιπα.

Στο μεταξύ μια εξέλιξη της τελευταίας στιγμής, λίγο μετά τα μεσάνυχτα ξέσπασε νέα πυρκαγιά στη Βουπρασία, αυτή τη φορά στα Σαμαρέϊκα. Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά μέσα στη νύχτα και ακόμα καλύτερα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Νεότερη ενημέρωση 8:20

Σε ύφεση βρίσκονται σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία τα μέτωπα που έκαιγαν χθες βράδυ. Στα σημεία παραμένουν οι δυνάμεις για τυχόν αναζωπυρώσεις. Ας ευχηθούμε όλοι ότι σήμερα δεν θα υπάρξει ο κίνδυνος των προβλέψεων.

Νεότερη ενημέρωση 11:20

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες απο την Πυροσβεστική Υπηρεσία, υπολογίζεται ότι στη Μέλισσα Λεχαινών, έγιναν στάχτη περί τα 500 στρέμματα δασικής και αγροτικής έκτασης. Η φωτιά στα Σαμαρέϊκα Βουπρασίας που ξέσπασε μετά τα μεσάνυχτα, κατέκαψε πέντε στρέμματα δασικής έκτασης, αφού εκεί οι συνθήκες βοήθησαν να ανακοπεί άμεσα η πορεία της φωτιάς.

Νεότερη ενημέρωση 14:00


Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας εξέδωσε επίσημες ανακοινώσεις για τις τρεις φωτιές που εξερράγησαν χθες και κάποιες από αυτές δεν έχουν τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Στη Μέλισσα Λεχαινών

Η πυρκαγιά επίσημα δεν έχει δοθεί ότι τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, λόγω φόβου αναζωπύρωσης. Συμμετείχαν στην κατάσβεση δύο αεροσκάφη τύπου PEZETEL, επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, πεζοπόρο τμήμα από την Πάτρα, καθώς και η εθελοντική ομάδα ΕΣΕΠΑ Βαρθολομιού. Επίσης συμμετείχαν με μία υδροφόρα η 116 Π.Μ., με μία της 117 Π.Μ., ο Δήμος Πηνειού με δύο υδροφόρες και ο Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης με μία υδροφόρα και μηχανήματα.  

Δόθηκε εντολή από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας για συμμετοχή στην κατάσβεση μίας υδροφόρας της εργοληπτικής επιχείρησης Ανδρέας & Θεμιστοκλής  Νικία Νικολετόπουλοι ΑΒΕΤΕ & ακόμα μίας υδροφόρας του Ε.Ε.Δ.Ε. Μαυροειδή Γεωργίου μέλους του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Μηχανημάτων Έργων Ν. Ηλείας. Κάηκαν διακόσια (200,00) στρέμματα δασικής έκτασης και εκατόν πενήντα (150,00) στρέμματα γεωργικής έκτασης. Δεν έχει ολοκληρωθεί η συνολική καταγραφή των ζημιών.

Στην περιοχή Οινόης - Περιστερίου

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο στις 20:30 μμ. Συμμετείχαν στην κατάσβεση δύο αεροσκάφη τύπου PEZETEL και επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και ο Δήμος Ήλιδας.

Δόθηκε εντολή από το τμήμα για συμμετοχή στην κατάσβεση μίας υδροφόρας του Ε.Ε.Δ.Ε. Δημήτριου Καρανικολού & ενός προωθητήρα  τύπου CAT D 6  του Ε.Ε.Δ.Ε. Δημητρίου Λύρα  μέλη του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Μηχανημάτων Έργων Ν. Ηλείας. Κάηκαν τριάντα (30,00) στρέμματα δασικής έκτασης και εκατό (100,00) στρέμματα γεωργικής έκτασης. Δεν αναφέρθηκαν άλλες καταστροφές.

Στα Σαμαρέικα Παλαιάς Μανωλάδας

Η πυρκαγιά επίσημα δεν δοθεί ότι τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, λόγω φόβου αναζωπύρωσης. Συμμετείχαν στην κατάσβεση επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Δόθηκε εντολή από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας για συμμετοχή στην κατάσβεση, Κάηκαν πέντε (5,00) στρέμματα δασικής έκτασης. Δεν αναφέρθηκαν άλλες καταστροφές                                        

Πηγή

ilialive.gr

Video

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ