Μαζί με την Ακρόπολη , , , για νοίκιασμα και η Αρχαία Ολυμπία

Εκτός από την πλούσια ιστορική του αξία, ο Παρθενώνας μας... αποκτά και άλλες αξίες! Ίσως λίγο πιο εμπορικές... Και μαζί του η Αρχαία Ολυμπία, οι Δελφοί και άλλοιαρχαιολογικοί χώροι της χώρας μας.

Ο Ιερός Βράχος φιγουράρει πλέον, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, στον τιμοκατάλογο με τα πιο ακριβά μνημεία στον κόσμο που θα παραχωρούνται για φωτογραφήσεις και κινηματογραφήσεις από το υπουργείο Πολιτισμού.

Είναι η πρώτη φορά που η Ακρόπολη και τα μνημεία της γίνονται άλλωστε αντικείμενο εμπορικής συναλλαγής, ενώ το κόστος για ένα απλό κλικ του μνημείου - κατατεθέν της χώρας μας ή για ένα μόλις λεπτό οπτικοακουστικού υλικού θα χρεώνεται από 10 έως 100 ευρώ.

Η "τιμολόγηση" της Ακρόπολης έγινε με την συναίνεση και την υπογραφή του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη, με υπουργική απόφαση που αναρτήθηκε στο πρόγραμμα "Διαύγεια" στις 13 Ιανουαρίου 2012.

Ωστόσο, στη λίστα με τα προς εμπορική εκμετάλλευση μνημεία, η Ακρόπολη - αν και η πιο ακριβή - συγκαταλέγονται οι Δελφοί, η Αρχαία Αγορά Αθηνών, η Κνωσός, η Φαιστός και η Λίνδος, η Αρχαία Ολυμπία, οι Μυκήνες και ακόμα μνημεία σε όλη την Ελλάδα. Στο σύνολό τους μέχρι στιγμής είναι 20.

Στόχος φυσικά, δεν είναι άλλος από την άντληση εσόδων.

Η υπουργική απόφαση κοστολογεί με άλλη τιμή την πράξη (κινηματογράφηση - φωτογράφιση) και με άλλη τη διάθεση υλικού.

Στην περίπτωση του Ιερού Βράχου και των μνημείων που βρίσκονται στις πλαγιές του στο τέλος της φωτογράφισης με επαγγελματικό εξοπλισμό για εμπορικούς και διαφημιστικούς λόγους, με παρεμβολή προσώπων, ορίζεται ως τα 1.000 ευρώ.

Αντίστοιχα, για την κινηματογράφηση ή την παραγωγή οπτικοακουστικού έργου, με παρεμβολή προσώπων, το κόστος θα φτάνει τα 1.600 ευρώ ανά ημέρα και χώρο γυρισμάτων. Για τη χρήση φωτογραφιών σε κάρτες, αφίσες και μαγνήτες η τιμή θα διαμορφώνεται στα 300 ευρώ, ενώ για εξώφυλλα cd και dvd η τιμή είναι 500 και 300 ευρώ αντίστοιχα.

Πηγή

news247.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.