Μεγάλη φωτιά στην Κεφαλονιά - Εκκενώνονται σπίτια

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στις περιοχές Βλαχάτα και Σιμωτάτα της Κεφαλονιάς, στους πρόποδες του Αίνου, λίγο μετά τις 20:30 το βράδυ, με τη φωτιά να είναι πολύ κοντά σε σπίτια της περιοχής Σιμωτάτα, σύμφωνα με το «inkefalonia.gr».

Η φωτιά αυτή τη στιγμή είναι κοντά σε σπίτια και πρόκειται για μία «δύσκολη στιγμή» σύμφωνα με δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγή Δρακουλόγκωνα, ο οποίος βρίσκεται στις εστίες των πυρκαγιών. 

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η φωτιά έχει ήδη πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και έχει περάσει το κεντρικό δρόμο, καίγοντας πλέον και προς την περιοχή του Λουρδά, εν σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες του ekefalonia.gr, ο οικισμός του Λουρδά εκκενώνεται.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι κάτοικοι από Βλαχάτα και Σιμωτάτα εγκαταλείπουν τα σπίτια τους με ελάχιστα απαραίτητα και κατευθύνονται προς Πόρο.   

Την ίδια στιγμή υπάρχουν αναφορές διακοπές ρεύματος σε όλα τα χωριά από Περατάτα έως Πλατιές.  

Η τροχαία έχει αυτή την στιγμή διακόψει την κυκλοφορία στον δρόμο με κατεύθυνση τον Πόρο. Κλειστός είναι και ο δρόμος απο Πόρο προς το Αργοστόλι.  

Όλοι οι δρόμοι στην περιοχή των Λουρδάτων – Σιμωτάτων και Βλαχάτων έχουν κλείσει, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της πυρόσβεσης.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών, η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας και του Δήμου, ενώ βοηθούν και κάτοικοι της περιοχής.

Ο άνεμος δεν είναι σύμμαχος, καθώς είναι πολύ ισχυρός, ενώ το γεγονός ότι νύχτωσε καθιστά αδύνατο να σηκωθούν πυροσβεστικά αεροσκάφη.  

Στη 01:00 π.μ. θα ξεκινήσει καράβι από την Κυλλήνη και περίπου στις 02:30 θα φτάσει στην Κεφαλονιά με ενισχύσεις σε πυροσβέστες και πυροσβεστικά οχήματα. 

Με πληροφορίες ekefalonia.gr, inkefalonia.gr, kefaloniapress.gr, facebook 

Φωτογραφίες:  kefaloniapress.gr, ekefalonia.gr

Πηγή

iefimerida.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ