Μπήκαν λαθρομετανάστες σε κρουαζιερόπλοιο στην Πάτρα (Νεότερη ενημέρωση)

«Κενό ασφάλειας» διαπιστώθηκε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στο νέο λιμάνι της Πάτρας, όταν στο κρουαζιερόπλοιο που έδεσε σήμερα, μπήκαν τρεις λαθρομετανάστες.

Το περιστατικό που επιβεβαιώθηκε από δύο πηγές, έρχεται να προκαλέσει τριγμούς στην προσπάθεια της Αχαΐας να κερδίσει ένα κομμάτι από την πίτα της κρουαζιέρας, στην περιοχή του Ιονίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ilialive.gr οι λαθρομετανάστες κατάφεραν να εισχωρήσουν στο πλοίο, παρά τα υψηλά μέτρα ασφάλειας που διαθέτει και αυτό, από βοηθητική είσοδο και έγιναν αντιληπτοί όταν έφτασαν έξω από τις καμπίνες των επιβατών.

Το περιστατικό αυτό αποτελεί μεγάλο πλήγμα για την αξιοπιστία ενός λιμανιού με διεθνή χαρακτήρα, στον τομέα της ασφάλειας, καθώς οι ναυτιλιακές εταιρίες δίνουν μεγάλη βαρύτητα στον τομέα αυτό και έχει αποδειχθεί πολλάκις στην περίπτωση του Κατακόλου.

Ο καπετάνιος του πλοίου νωρίτερα είχε προβεί στη δήλωση πως «το λιμάνι της Πάτρας είναι από τα πλέον ασφαλή και εύκολα στην χρήση λιμάνια όλου του κόσμου». Όμως οι λαθρομετανάστες έφτασαν ένα βήμα πριν κάνουν πράξη το όνειρό τους να διαφύγουν από την Πάτρα, που για πολύ καιρό βρίσκονται.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες μια ομάδα 20 λαθρομεταναστών κατάφερε να μπει στο χώρο του νέου λιμανιού, έγιναν αντιληπτοί, καταδιώχθηκαν και συνελήφθησαν από το προσωπικό ασφαλείας του Λιμεναρχείου Πατρών. Τρεις από αυτούς όμως κατάφεραν να ξεφύγουν και να μπουν στο πλοίο, παρά και τα δικά του αυξημένα μέτρα ασφάλειας.

Νεότερη ενημέρωση

Το επίσημο ανακοινωθέν του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας αναφέρει τα εξής:

"Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στο βόρειο λιμένα της Πάτρας, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, τρεις (03) αλλοδαποί, οι οποίοι βρέθηκαν κρυμμένοι σε διάφορα σημεία του Κ/Ζ «MARINA» σημαίας Νήσων Μάρσαλ, το οποίο ελλιμενιζόταν στο εκεί σημείο και θα απέπλεε σήμερα για το λιμάνι της Ζακύνθου, χωρίς να κατέχουν ταξιδιωτικά έγγραφα. Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας".

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ