Νύχτα έντασης στη Ν. Μανωλάδα ανάμεσα σε Μπαγκλαντέζους και Πακιστανούς - Κάηκε περίπτερο σε

Επεισόδιο μεταξύ Μπαγκλαντέζων και Πακιστανών με εμπρησμούς και . . . παράπλευρές απώλειες

Του Γιάννη Σπυρούνη

Άγριες καταστάσεις έζησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης οι κάτοικοι στη Ν. Μανωλάδα. Οι εντάσεις και τα επεισόδια μεταξύ υπηκόων Μπαγκλαντές και Πακιστάν, είχαν ως αποτέλεσμα να καούν αυτοσχέδια καροτσάκια με τα οποία πουλούν τρόφιμα της χώρας τους και ένα περίπτερο που αποτέλεσε την "παράπλευρη" απώλεια της κατάστασης αυτής. Όμως ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου είναι απαρηγόρητος καθώς υπέστη σημαντικές ζημιές με αποτέλεσμα να χάσει μεροκάματα και να χρειαστεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αποκαταστήσει τα όσα κατέστρεψε η φωτιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου στις δύο τα ξημερώματα ήχησε ο συναγερμός του περιπτέρου λόγω της πυρκαγιάς που είχε επεκταθεί σε αυτό, ενώ και οι υπάλληλοι της καθαριότητας που πέρασαν από εκεί με απορριμματοφόρο αντιλήφθηκαν τι συνέβη και κάλεσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

gaitatsidis

Ο ιδιοκτήτης αρτοποιείου στη Ν. Μανωλάδα, Στάθης Γαϊτατζίδης, σε δηλώσεις του ανέφερε πως το πρόβλημα με τα καροτσάκια είχε επισημανθεί από τον ίδιο και στην συγκέντρωση που έγινε με τον Πολιτιστικό Σύλλογο, παρουσία του Δημάρχου, αλλά και στην Αστυνομία. “Αυτοσχέδια καροτσάκια με τα οποία πουλούν προϊόντα, κυρίως φαγώσιμα. Έχει γεμίσει το χωριό από αυτά. Υπάρχει αντιπαλότητα ανέμεσα στους μετανάστες από το Μπαγκλαντές και τους μετανάστες από το Πακιστάν. Από ότι έμαθα, κάποιοι μετανάστες από το Πακιστάν πήγαν και πήραν βενζίνη από το πρατήριο και έκαψαν όλα τα καροτσάκια χθες τη νύχτα! Εδώ στο περίπτερο βρισκόταν κολλητά ένα καροτσάκι, του έβαλαν φωτιά, έπιασαν οι τέντες και κάηκε το περίπτερο. Εγώ έφτασα εδώ περίπου στις 2 τα ξημερώματα. Η Αστυνομία και η Πυροσβεστική ήρθαν αμέσως. Η Πυρσοσβεστική μάλιστα, ήρθε δύο φορές, γιατί αρχικά έβαλαν φωτιά σε καροτσάκια που βρίσκονται κοντά στο κτίριο της Κοινότητας και μετά ξαναήρθε για το περίπτερο, ενώ υπήρχε και φωτιά δίπλα από την εκκλησία του Αγ. Γεωργίου! Η κατάσταση έχει ξεφύγει στο χωριό” δήλωσε με αγανάκτηση ο κ. Γαϊτατζίδης.

kampoouroglou

Κάτοικος της περιοχής ο Νίκος Καμπούρογλου δήλωσε πως εκτίμηση των κατοίνων είναι ότι “αυτό το φαινόμενο έχει να κάνει με προβλήματα που έχουν μεταξύ τους οι μετανάστες. Είχαν μπει φωτιές σε πολλές μεριές με τα καροτσάκια”.

pantazakis

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Σαράντης Πανταζάκης που ανέφερε ότι “... βάλανε φωτιές στα καροτσάκια και πρέπει να υπήρχαν κάποια κοντά στο περίπτερο και πήρε φωτιά και αυτό. Έχουν κόντρα μεταξύ τους για τα καροτσάκια”.

“Τσακώνονται μεταξύ τους Μπαγκλαντέζοι με Πακιστανούς. Έχουν κόντρα και στο μεροκάματο και ποιος θα πουλήσει καλύτερα λαθραία στα καροτσάκια. Όλες οι γωνίες είναι γεμάτες καροτσάκια” σημείωσε ο Παναγιώτης Αποστολόπουλος.

manolada 2

manolada 3

manolada 4

manolada 5

manolada 6

manolada 7

manolada 8

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών