ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ: "Χάσαμε" το δρόμο;

Μόνο ήσυχοι δεν έφυγαν οι φορείς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας από τη συνάντηση στο υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων με τον υφυπουργό Γιάννη Μαγκριώτη, για το θέμα της Ολυμπίας Οδού.

Για τους Ηλείους, τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν χειρότερα. Γιατί ακόμα και στο «ήπιο» σενάριο της συνέχισης των εργασιών, αυτό θα αφορά μόνο το τμήμα έως την Πάτρα και όχι από την Αχαΐκή πρωτεύουσα προς τον Πύργο και την Τσακώνα. Η Κοινοπραξία κατασκευής του έργου, «κρέμεται» από τις χρηματοδοτήσεις των τραπεζών.

Όμως αυτό που διαφάνηκε στη σύσκεψη είναι στην πρόταση που θα καταθέσουν οι παραχωρησιούχοι να προτείνεται η αναστολή  των εργασιών και να μείνει ανεκτέλεστο το τμήμα  Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα, πιθανότατα διότι μπορεί να μην είναι οικονομικά συμφέρουσα, όπως ανέφερε και σε δήλωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Καφύρας. Όλοι οι φορείς δεν μπορούν να δεχθούν πως το μεγαλύτερο «εργαλείο» ανάπτυξης για την Δυτική Ελλάδα και ιδιαίτερα για την «παραπεταμένη» Ηλεία, θα χαθεί, την ώρα που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει δηλώσει πως οι πέντε υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομοι αποτελούν και τις μοναδικές μεγάλες αναπτυξιακές επενδύσεις της χώρας.

Στην άσκηση πίεσης προς τις τράπεζες ζήτησε ο Ηλείος υφυπουργός Γιάννης Κουτσούκος, ενώ ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος από την πλευρά του υπογράμμισε πως μια τέτοια εξέλιξη θα ισοδυναμούσε με πτώχευση για τη Δυτική Ελλάδα, εκτίμηση με την οποία συμφώνησαν οι φορείς που συμμετείχαν στη σύσκεψη. Ως «κόκκινη γραμμή» χαρακτήρισε την ολοκλήρωση του έργου ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, δηλώνοντας πως σύσσωμη η Περιφέρεια είναι αμετακίνητη στο θέμα και δεν συζητά οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Σπηλιόπουλος, ο υφυπουργός Εργασίας κ. Κουτσούκος, οι βουλευτές της Ηλείας και της Αχαΐας, οι αντιπεριφερειάρχες των δύο νομών, οι δήμαρχοι Πάτρας, Πύργου και Δυμαίων και ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo