Οργή και τρόμος στη Γαστούνη για τη "Χολιγουντιανή" διάρρηξη σε κοσμηματοπωλείο

 

Του Γιάννη Σπυρούνη

Περισσότερο το γεγονός ως μια συνέχεια περιστατικών ανομίας και λιγότερο η λεία των δραστών, απασχολεί την τοπική κοινωνία της Γαστούνης από το πρωί της Τρίτης. Λίγες ώρες πριν, τα ξημερώματα, δύο ή τρία άτομα διέρρηξαν κοσμηματοπωλείο με τρόπο που θύμιζε «Χόλιγουντ». Χρησιμοποιώντας ένα κλεμμένο αγροτικό φορτηγάκι, «μπούκαραν» στο κατάστημα με το πολύτιμο εμπόρευμα και άδειασαν όσο το δυνατόν περισσότερες προθήκες για να φύγουν μέσα σε ελάχιστα λεπτά της ώρας προς άγνωστη κατεύθυνση… Η εικόνα που αντίκρισαν το πρωί οι κάτοικοι της πόλης τους γέμισε με οργή, αλλά και τρόμο για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, μια κατάσταση που δεν βρίσκει γιατρειά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες «χτύπησαν» μετά τις τρεις τα ξημερώματα. Αρχικά έκλεψαν το αγροτικό φορτηγάκι μάρκας Nissan Navara ιδιοκτησίας του δημοτικού συμβούλου Πηνειού, Γιώργου Κολοκατίνη. Το σπίτι του βρίσκεται στην οδό Ιωάννου Λιάκου, σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από το κοσμηματοπωλείο. Οι δράστες εκτιμάται πως κατευθείαν έφυγαν από εκεί και έστριψαν κατευθείαν στην οδό Γεωργίου Σισίνη, τον κεντρικό δρόμο που διασχίζει τη Γαστούνη για το κοσμηματοπωλείο. Φτάνοντας εκεί, περίπου στις τέσσερις τα ξημερώματα, με μοναδική δεξιότητα στην οδήγηση, έκαναν όπισθεν και διέλυσαν την πρόσοψη του καταστήματος, σπάζοντας το μεταλλικό ρολό, τις τζαμαρίες και τις προθήκες. Κατέβηκαν με γρήγορες κινήσεις και άρχισαν να αρπάζουν κοσμήματα και ρολόγια που υπήρχαν εκεί. Μάλιστα κάποια από αυτά φεύγοντας τους σκόρπισαν στο δρόμο. Οι δράστες εκτιμάται πως διέφυγαν με άλλο όχημα, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να διέφυγαν και πεζή.

Άμεσα από τον θόρυβο που δημιουργήθηκε περίοικοι που αντιλήφθηκαν τι συμβαίνει ενημέρωσαν την Αστυνομία και πολύ γρήγορα δυνάμεις έφτασαν στο σημείο, ξεκινώντας αναζητήσεις για τον εντοπισμό των δραστών. Η διερεύνηση του χώρου για τυχόν στοιχεία ολοκληρώθηκε το πρωί, ενώ οι ιδιοκτήτες του κοσμηματοπωλείου – που δεν θέλησαν να κάνουν δηλώσεις – άρχισαν τις εργασίες αποκατάστασης του καταστήματος. Για την ιστορία η λεία των δραστών δεν ξεπέρασε τις 2000 ευρώ σε ασημένια κοσμήματα και ρολόγια.

Οργή Καστρινού
«Αυτά είναι γκανγκστερικά πράγματα. Στο Σικάγο γίνονται. Μου προκαλεί αηδία πλέον η κατάσταση» είπε ο δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός σε δηλώσεις του. «Έχω επισκεφθεί επανειλημμένα τον υπουργό κ. Τόσκα και την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Όταν είπα ότι πρέπει να γίνει Τμήμα Ασφαλείας στη Γαστούνη κάποιοι πετάχτηκαν και είπαν πως το κάνω για να μην χάσουμε το αστυνομικό τμήμα. Τι να πω; Να πάρουμε τα πιστόλια; Τι είναι ο δήμαρχος, σερίφης; Τους είπαμε να κατεβάσουν τα ΕΚΑΜ. Όποιος παράνομος βγαίνει από τη φυλακή, στη Γαστούνη έρχεται. Δεν το ξέρουν; Το ξέρει η Αστυνομία και ξέρει και που πηγαίνει, σε ποιους καταυλισμούς, σε ποια σημεία σε ποιους ανθρώπους. Τι άλλο πρέπει να πούμε. Ο πολίτης έχει τη φτώχια, τη στεναχώρια και τα προβλήματά του, αλλά να έχει και αυτά; Οι δράστες ήταν μελετημένοι ήρθαν με μαεστρία… Νοιώθω αηδία και σιχαμάρα για αυτά που συμβαίνουν. Αν δεν μπορούν να μας προφυλάξουν να φύγουν όλοι… πέρα από κόμματα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος.

Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου και δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κολοκατίνης, μιλώντας για το περιστατικό τόνισε πως το αυτοκίνητο το πήραν μετά τις τρεις το ξημέρωμα. «Με ενημέρωσε φίλος μου μέσα στη νύχτα, που γνώρισε το αυτοκίνητο. Οι δράστες είχαν σύστημα. Είχαν εντοπίσει που αφήνω το αυτοκίνητο και πήγαν και το πήραν…» ανέφερε και συνέχισε σχολιάζοντας την κατάσταση. «Υπάρχει μεγάλη εγκληματικότητα. Ο δήμαρχος τι να κάνει; Όλοι έχουμε κάνει μεγάλες προσπάθειες για το θέμα. Η περιοχή είναι πληγή, αλλά δεν κάνει κάτι η Αστυνομία να ενισχύσει εδώ την δύναμη. Η Ηλεία έχει μεγάλη εγκληματικότητα. Η Γαστούνη έχει γίνει γκέτο. Ο κόσμος είναι ανήσυχος, φοβάται. Η εικόνα που είδαμε το πρωί ήταν απίστευτη. Μέσα στο κέντρο της Γαστούνης, να συμβαίνουν τέτοια πράγματα; Κάτι πρέπει να γίνει. Να υπάρξει ενίσχυση… Κινδυνεύουν και οι αστυνομικοί… Είναι λησταρχείο εδώ πέρα»…

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γαστούνης Φώτης Κορδοπάτης, σχολίασε ότι «… είναι ένα πρωτοφανές περιστατικό αυτό που συνέβη. Ευελπιστούμε πως οι ανώτεροι θα δουν τη κατάσταση και θα διορθώσουν τα πράγματα. Πλέον η εγκληματικότητα αποτελεί ρουτίνα στην περιοχή».

 

gastouni6

gastouni7

gastouni8

gastouni9

gastouni3

gastouni4

gastouni5

A8D68228 0F18 4AF2 9F89 4F21A04AE621

gastouni1a

gastouni2

 

 

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών