Πηνεία: Εικόνες φρίκης με σκυλιά που τρώνε δεκάδες άλλα νεκρά μέσα σε τάφρο

Σκηνές φρίκης αντίκρισαν οι εθελοντές της ΜΚΟ Rommel στην περιοχή του φράγματος της Πηνείας, σε μια επέμβαση διάσωσης δύο σκύλων. Δεκάδες άλλα βρίσκονταν νεκρά μαζί με

τα ζωνταντά μέσα σε άδεια τάφρο του φράγματος. Αυτό που διαπίστωσαν ήταν πως τα ζωντανά έτρωγαν για να επιβιώσουν από τις σάρκες των νεκρών.

Αυτά συνέβησαν την Τετάρτη όταν ο Rommel ειδοποιήθηκε από δύο περίοικους που οδήγησαν στο σημείο τους εθελοντές. Όπως ανάφεραν τα μέλη του Rommel και ο πρόεδρος του Ηρακλής Ματρόζος, οι εικόνες που αντίκρισαν εκεί ήταν φρικιαστικές και παραπέμπουν σε τριτοκοσμικές συνθήκες. Δεκάδες νεκρά σκυλιά, μέσα σε μια άδεια τάφρο του φράγματος, μαζί με άλλα νεκρά ζώα, δίπλα στα οποία περιφέρονταν άλλα σκυλιά.

«Οι εθελοντές ένιωσαν τρομερά άσχημα όταν είδαν τα ζωντανά σκυλιά να ορμούν και να τρώνε από τις σάρκες των νεκρών. Κάτι που όπως φαίνεται συνέβη επί μακρόν για να υπάρχουν εκεί τόσο νεκρά σκυλιά, διαμελισμένα ή σκελετοί αυτών.
Στην προσπάθεια της διάσωσης των δύο σκύλων που αποδείχθηκε, εκ των γενικότερων και ειδικότερων συνθηκών,  πολύ δύσκολη, διαπιστώσαμε πως τα περισσότερα αν όχι όλα τα νεκρά σκυλιά, όπως και τα ζωντανά έφεραν λαιμοδέτες και δεν φαίνονταν ότι ήταν αδέσποτα, αλλά εγκαταλελειμμένα από τους ιδιοκτήτες τους.

Η ΜΚΟ Rommel, βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλει στην κοινή γνώμη της Ηλείας το γεγονός αυτό, που δεν τιμά σε καμία περίπτωση, τον τόπο μας, την ιστορία και τον πολιτισμό του. Ζητούμε την παρέμβαση των αρμοδίων αρχών και τη βοήθειά τους ώστε να θωρακιστεί ο χώρος για να πάψει να αποτελεί έναν χώρο θανάτου για τα σκυλιά που όλοι γνωρίζουν πως αποτελούν τον πιο πιστό φίλο του ανθρώπου και σε καμία περίπτωση δεν αξίζουν τέτοιας τύχης.

Πρόκειται για πράξεις απάνθρωπες τις οποίες καταδικάζουμε σε κάθε περίπτωση όχι μόνο ως φιλοζωική οργάνωση, αλλά πρωτίστως ως άνθρωποι» αναφέρει η ΜΚΟ Rommel στην ανακοίνωσή της.

Παράλληλα η οργάνωση ζητά τη βοήθεια όλων καθώς έχει αναλάβει ένα πολύ βαρύ φορτίο για την διάσωση και περίθαλψη ζώων στην Ηλεία. «Θα θέλαμε να ενημερώσουμε πως όσοι πολίτες έχουν τη διάθεση να συμμετέχουν εθελοντικά στο έργο μας και να βοηθήσουν να προσφέρουμε στον τόπο, να μη διστάσουν να το πράξουν» επισημαίνεται στην ανακοίνωσή της οργάνωσης.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Ευπρεπές Cooking & Decor