Πολλαπλά μέτωπα πυρκαγιών στην Ηλεία (Νεότερη ενημέρωση 9:20 22/8) (video)

Αρκετά είναι τα μέτωπα πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την ώρα σε όλη την Ηλεία. Τα περισσότερα εντοπίζονται στη βόρεια Ηλεία και η κινητοποίηση είναι μεγάλη.

Στον αέρα είτε για επέμβαση είτε για κατάσβεση και τα πυροσβεστικά αεροσκάφη, ενώ βοήθεια λαμβάνει ο νομός και από άλλες περιοχές κατά περίπτωση.

Η φωτιά που ξέσπασε χθες στην Ανδρίτσαινα έχει κατασβηστεί, όμως βρίσκονται δυνάμεις για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης. Στα Σπάτα στα όρια με την Αχαΐα και κυρίως στα εδάφη του όμορου νομού, η φωτιά που επίσης ξέσπασε χθες, βρίσκεται σε ύφεση.

Αυτή την ώρα ενεργά μέτωπα υπάρχουν στα Κουγέϊκα κοντά στο Ψάρι Βάρδας, στη Νέα Μανωλάδα και λίγο νωρίτερα στη Λυγιά Βαρθολομιού. Στην ευρύτερη περιοχή της Αμαλιάδας δύο εστίες πυρκαγιάς υπάρχουν στον Αμπελόκαμπο και μια στο Σώστι. Οι φωτιές αυτές βρίσκονται κοντά σε κατοικημένες περιοχές, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια απειλή για αυτές έως τώρα.

Μικρότερες εστίες υπάρχουν και σε άλλα σημεία χωρίς να υπάρχει κίνδυνος.

Νεότερη ενημέρωση (17:20)

Δύο επεισόδια πυρκαγιάς ακολούθησαν, ένα στην περιοχή των Μακρισίων και ένα στους Αγίους Απόστολους Πύργου, όπου αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. "Επιμένει" η φωτιά στα Κουγέϊκα και τη Νεάπολη Βάρδας όπου έχουν φτάσει στο σημείο ο Γενικός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη. Σύμφωνα με πληροφορίες το δίκτυο της υψηλής τάσης στην περιοχή, εμπόδιζε τις ρίψεις απο αέρος στο χώρο της πυρκαγιάς, ενώ χρησιμοποιούνται πεζοπόρα τμήματα για την κατάσβεση μαζί με τις άλλες δυνάμεις.

Νεότερη ενημέρωση (18:40)

Σύμφωνα με πληροφορίες από το συνάδελφο Γιώργο Μαρινόπουλο που κάνει ρεπορτάζ για την ΕΡΤ στην περιοχή, η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη με μικρές εστίες σε αρκετά σημεία, μέσα σε αγροτικές κυρίως εκτάσεις. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επιχειρούν στο σημείο, ενώ συμβάλλουν και δυνάμεις από την 117 Π.Μ., οχήματα των δήμων κ.α.

Καταβάλεται μεγάλη προσπάθεια και έχουν στηθεί "μπλόκα" δυνάμεων ώστε η πυρκαγιά να μην περάσει το δρόμο που οδηγεί από τo Ψάρι στο Μπόρσι. Το έργο δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Από αέρος επιχειρούν τουλάχιστον τέσσερα αεροσκάφη τύπου Canadair.

Νεότερη ενημέρωση (19:45)

Τρέχουν και δεν φτάνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην Ηλεία. Πριν από λίγο ξέσπασε πυρκαγιά στην περιοχή του Κατακόλου, στην ευρύτερη περιοχή της Κάστας, πολύ κοντά στον Αγ. Ανδρέα. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν έως αυτή την ώρα, ενώ δύο ρίψεις απο τα Canadair (φωτογραφία από τις ρίψεις), αποδείχθηκαν σωτήριες για να μην εξαπλωθεί η πυρκαγιά σε κατοικημένη περιοχή.

Νεότερη ενημέρωση (00:45 22/8)

Σε ύφεση βρίσκεται το μέτωπο της Βουπρασίας με ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής να παραμένει στο χώρο για την κατάσβεση μικροεστιών αλλά και για πιθανές αναζωπυρώσεις. Οι άλλες πυρκαγιές τέθηκαν υπό έλεγχο και κατασβήστηκαν.

Νεότερη ενημέρωση (9:20 22/8)

Τις μικρές εστίες έσβηναν όλη τη νύχτα οι πυροσβέστες στην περιοχή της Βουπρασίας. Η φωτιά επισήμως βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο και μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η πλήρης κατάσβεσή της. Κανένα άλλο μέτωπο πυρκαγιάς δεν υπάρχει αυτή την ώρα στην Ηλεία.

Πηγή

ilialive.gr

Video

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ