Πυροσβεστική Υπηρεσία: Φεύγουν οι εποχικοί "μένουν" οι πυρκαγιές

Ούτε ένα, ούτε δύο, μα δεκάδες είναι τα περιστατικό πυρκαγιών στην Ηλεία στην αυλαία της φετινής αντιπυρικής περιόδου. Από σήμερα το πρόσθετο προσωπικό για την αντιμετώπιση

των πυρκαγιών – οι εποχικοί – φεύγουν και ανανεώνουν το ραντεβού τους για τη νέα περίοδο. Την ίδια στιγμή η παρατεταμένη καλοκαιρία διατηρεί τις προϋποθέσεις έκρηξης πυρκαγιών, που σε συνδυασμό με τη αβλεψία πολλών κατοίκων στην ύπαιθρο, δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, χθες και προχθές μόνο στην περιφέρεια του Πύργου τα περιστατικά ήταν τόσα πολλά που οι πυροσβέστες έχασαν το λογαριασμό… Κυρίως αποτεφρώθηκαν μικροεκτάσεις στο Κολίρι, το Επιτάλιο, το Λαντζόι, το Λέπρεο, τη Νεράϊδα, τη Συντριάδα, την Κάστα Κατακόλου, το Καταράχι, στις Μηλιές, το Κακοτάρι , το Λούβρο και τη Νεμούτα, ενώ χρειάστηκε να σταλεί και βοήθεια στην περιοχή της Κοντοβάζαινας Αρκαδίας.

Από σήμερα αποχωρούν οι 128 εποχικοί πυροσβέστες που υπηρετούν σε Πύργο, Κρέστενα και Αρχαία Ολυμπία, με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για την πρόληψη, όσο και για την καταστολή των πυρκαγιών.

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, επισημαίνεται πλέον προς τους κατοίκους και κυρίως στους αγρότες, να προσέχουν πάρα πολύ με τις πυρκαγιές που βάζουν για να κάψουν τα υπολείμματα των καλλιεργειών, καίτοι επιτρέπεται πλέον η καύση τους. Οι καιρικές συνθήκες μπορούν να αποτελέσουν σύμμαχο στην γρήγορη επέκταση μιας πυρκαγιάς. Για αυτό το λόγο οι πολίτες δεν θα πρέπει να βάζουν ανεξέλεγκτα φωτιές και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Επισημαίνεται πως θα πρέπει να αποφεύγουν να ανάβουν φωτιές τις μεσημβρινές ώρες και γενικότερα αναφέρεται πως ο κίνδυνος των πυρκαγιών δεν έχει παρέλθει. Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία αναφέρουν πως σε κάθε περίπτωση ο υπαίτιος μιας πυρκαγιάς διώκεται ποινικά, εφόσον προκαλέσει φθορές η φωτιά σε ξένη ιδιοκτησίας, είτε ύστερα από καταγγελία, είτε αυτεπάγγελτα. Θα σχηματίζεται δικογραφία και θα προωθείται στον Εισαγγελέα.

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.