Πύργος: Ένταση μεταξύ αγροτών και αστυνομικών στον κόμβο Αγ. Γεωργίου (photos & video)

Από εντάσεις συνοδεύτηκε η αποχώρηση των αγροτών από το μπλόκο στον κόμβο Αγ. Γεωργίου, στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στην ηλειακή πρωτεύουσα, το Σάββατο. Οι αγρότες δια στόματος του προέδρου της ΟΑΣΗ Χρήστου Γιαννόπουλου, προανήγγειλαν τη συνέχεια των κινητοποιήσεων με άλλες μορφές και κινητοποιήσεις. Όμως τη τελευταία τους κίνηση στο μπλόκο, έμελλε να είναι επεισοδιακή, όπως και η πρώτη στη Μαραθιά.

Οι αγρότες πραγματοποίησαν συνέλευση στο μπλόκο, όπου ενημερώθηκαν για την πορεία των κινητοποιήσεων πανελλαδικά αλλά και το μέλλον τους στην Ηλεία. Αποφασίστηκε να διαλυθεί το μπλόκο στον Αγ. Γεώργιο και τη Μαραθιά και να συνεχιστούν άλλου είδους κινητοποιήσεις όπως η κατάληψη στα ταμεία του νοσοκομείου Πύργου, την ερχόμενη Παρασκευή, ώστε να μην πληρώσουν και πάλι οι πολίτες το αντίτιμο που καταβάλλεται για εξέταση στα εξωτερικά τακτικά ιατρεία.

Παράλληλα στη γενική συνέλευση αποφάσισαν, πριν την αποχώρησή τους από το μπλόκο να πραγματοποιήσουν πορεία με τα τρακτέρ τους μέσα στην πόλη του Πύργου και ολιγόλεπτο αποκλεισμό κατά την επιστροφή τους στον κόμβο Αγ. Γεωργίου, στην Εθνική Οδό. Παρά τις αντιδράσεις της Αστυνομίας, ξεκίνησαν την πορεία τους μέσα στον Πύργο, όμως στην επιστροφή υπήρξε ένταση όταν ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας κ. Ανδρικόπουλος προσπάθησε να απαγορεύσει την κατάληψη της οδού.

Μάλιστα επιστρέφοντας βρήκαν ήδη παρατεταγμένη μια διμοιρία ΜΑΤ, γεγονός που τους εξαγρίωσε και έτσι σταμάτησαν χωρίς άλλη προειδοποίηση τα τρακτέρ στην Εθνική Οδό προκαλώντας… χάος για λίγα λεπτά. Αστυνομικοί και αγρότες βρέθηκαν αντικριστά με τη μεταξύ τους σύγκρουση να έχει ήπιο χαρακτήρα, αν και υπήρξαν κάποιες στιγμές μεγάλης έντασης.

Τελικά οι αγρότες απαίτησαν προκειμένου να αποχωρήσουν ήρεμα, να απομακρυνθούν οι αστυνομικές δυνάμεις και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας, που αποτέλεσε για αυτούς το «κόκκινο πανί». Τελικά μετά από σύντομες διαβουλεύσεις με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ο αποκλεισμός έληξε και αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην περιοχή.

agro2

agro3

agro4

agro5

agro6

agro7

agro8

Πηγή

ilialive.gr

Video

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ