Πύργος: Αλλοδαποί ετοίμαζαν μεγάλο κόλπο; - Έρευνες σε βάθος από την Ασφάλεια

«Η υπόθεση χρήζει διερεύνησης σε βάθος…» αυτό αναφέρουν επισήμως στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου για την περίπτωση της σύλληψης των δύο υπηκόων Αλβανίας, προχθές

στον Πύργο, οι οποίοι καταδικάστηκαν για πλαστογραφία και άλλα πλημμελήματα, όμως υπάρχουν ενδείξεις πως ετοίμαζαν ένα πολύ μεγάλο «χτύπημα» στην πόλη του Πύργου. Όμως τίποτα άλλο δεν αφήνουν οι Αρχές να δει το φως της δημοσιότητας, φανερώνοντας έτσι, πως πρόκειται για πολύ σοβαρή υπόθεση.

Οι δύο υπήκοοι Αλβανίας 39 και 23 ετών που εντοπίστηκαν και προσήχθησαν ως ύποπτοι αξιόποινων πράξεων, προδόθηκαν από κάποιες ύποπτες κινήσεις τους. Έτσι μετά την προσαγωγή τους στην Ασφάλεια άρχισε η διερεύνηση των στοιχείων τους, με τους δύο δράστες σύμφωνα με πληροφορίες, να πέφτουν σε αντιφάσεις, όταν οι αστυνομικοί άρχισαν ρωτούν για τον… σκοπό της επισκέψεώς τους στον Πύργο, όντας κάτοικοι Αθηνών.

Οι έρευνες των αστυνομικών στα έγγραφα έφεραν στην επιφάνεια αρκετά στοιχεία. Προέκυψε ότι για το όχημα που οδηγούσαν οι δυο αλλοδαποί, είχαν καταρτίσει με πλαστά - ψευδή πιστοποιητικά έγγραφα άδεια κυκλοφορίας και κρατικές πινακίδες σε όνομα 38χρονου Έλληνα εν αγνοία του.

Επιπλέον ο 39χρονος κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς άδεια διαμονής από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Αθηνών η οποία από τον έλεγχο αποδείχθηκε ότι ήταν πλαστή. Στο αυτοκίνητο των δύο συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ζευγάρια γάντια, ένας φακός, ένας σκούφος και ένα κλειδί αυτοκινήτου.

Στη σωματική έρευνα που τους έγινε οι αστυνομικοί βρήκαν έξι !!! κινητά τηλέφωνα. Οι δράστες δήλωσαν πως ήταν δικά τους, αλλά πολύ γρήγορα οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως δεν άνηκαν στους δύο συλληφθέντες αλλά σε άλλα άτομα από την Αλβανία, το Πακιστάν και τη Σενεγάλη…

Από τα ευρήματα και την συμπεριφορά των δραστών, εκτιμάται πως δεν ήταν μόνοι και ετοίμαζαν κάποιο μεγάλο χτύπημα μέσα ή πέριξ της πόλης του Πύργου, αυτές τις ημέρες. Δεν αποκλείεται πίσω τους να κρύβονται μεγάλα ονόματα του οργανωμένου εγκλήματος.

Στο Αυτόφωρο όπου οδηγήθηκαν χθες καταδικάστηκαν κατά περίπτωση για πλαστογραφία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και νόμου περί αλλοδαπών, ο 39χρονος σε ποινή φυλάκισης ενός έτους και τεσσάρων μηνών – και κρατείται για να απελαθεί, ενώ ο 23χρονος σε ποινή φυλάκισης ενός έτους, άσκησε έφεση κατέβαλε την εγγύηση και αφέθηκε ελεύθερος.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο που οι Αρχές εντοπίζουν άτομα ύποπτα για χτύπημα στον Πύργο και προλαβαίνουν τη δράση τους.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ