Πύργος: Ανήλικοι ΡΟΜΑ με καραμπίνα πυροβόλησαν ομόφυλό τους - Δύο 14χρονοι κρατούσαν τα όπλα

Ο κύκλος βίας δεν έχει τέλος ανάμεσα στους ΡΟΜΑ στον Πύργο και λαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις. Λίγο μετά τις εφτά το απόγευμα στην περιοχή Κεραία Πύργου,

ομάδα ανήλικων ΡΟΜΑ επιτέθηκε με κυνηγετική καραμπίνα πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν 21χρονο ομόφυλό τους. Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, το θύμα είναι αδερφός του 29χρονου που την περασμένη Παρασκευή δραπέτευσε από το Δικαστικό Μέγαρο Πύργου και συνελήφθη από τις Αρχές την Κυριακή.

Οι δράστες δεν έχει διευκρινιστεί αν ήταν τρεις ή τέσσερις. Έφτασαν στην περιοχή που βρίσκεται καταυλισμός και με την καραμπίνα πυροβόλησαν εν ψυχρώ τον 21χρονο, σημαδεύοντας στην καρδιά.

Τον πέτυχαν στο αριστερό μπράτσο και τα πλευρά αφήνοντάς τον αιμόφυρτο. Στην κίνηση αντίδρασης των φίλων του νεαρού, οι δράστες το έβαλαν στο πόδια. Ο 21χρονος μεταφέρθηκε από τους δικούς του ανθρώπους στο νοσοκομείο Πύργου και από εκεί ενημερώθηκε η Αστυνομία.

Άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου έσπευσαν πρώτα στο νοσοκομείο να δουν την κατάσταση του θύματος και στη συνέχεια ξεκίνησαν έρευνες για την υπόθεση.

Νεότερη ενημέρωση 10:15

Τέσσερις είναι τελικά οι δράστες της επίθεσης χθες κατά του 21χρονου ΡΟΜΑ στην περιοχή της Κεραίας Πύργου. Και οι τέσσερις είναι ανήλικοι, ένας 17χρονος, ένας 15χρονος και δύο 14χρονοι. Ο 17χρονος ήταν αυτός που οδηγούσε το αυτοκίνητο με το οποίο οι δράστες μετέβησαν στον καταυλισμό, ενώ οι δύο 14χρονοι κρατούσαν στα χέρια τους τα όπλα. Ο ένας από τους δύο πυροβόλησε και τραυμάτισε τον 21χρονο. Στο μεταξύ μετά απο έρευνες η Αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε τον 15χρονο στην περιοχή της Γαστούνης, ο οποίος και κρατείται στον Πύργο.

Νεότερη ενημέρωση 13:45

Στον Εισαγγελέα Ηλείας οδηγείται σε λίγη ώρα ο 15χρονος ΡΟΜΑ, που συνελήφθη χθες αργά το βράδυ ως ένας από τους τέσσερις δράστες της επίθεσης. Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν το ένα από τα δύο όπλα που τελικά χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση και ήταν κλεμμένο, καθώς και το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες.  Ο δράστης αντιμετωπίζει κατηγορίες απόπειρας ανθρωποκτονίας απο πρόθεση, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, κλοπή κατά συναυτουργία και για παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Νεότερη ενημέρωση 18:05

Προθεσμία να απολογηθεί πήρε ο 15χρονος που μετά τη σύλληψή του οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Ηλείας. Ο δράστης θα περάσει το κατώφλι της Ανακρίτριας αύριο το πρωί. Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων ανήλικων δραστών.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών