Πύργος: Η βόμβα και τα "λουκέτα" της Αγίου Νικολάου (videos)

Αγανακτισμένος ο κόσμος της οδού Αγίου Νικολάου στο κέντρο του Πύργου, προσπαθεί δύο μέρες μετά τη βομβιστική ενέργεια στα γραφεία των φίλων του Ολυμπιακού, να συνέλθει.

Και μπορεί η επίθεση αυτή να είχε ως στόχο να πλήξει το κύρος των «κόκκινων», όμως όπως αναφέραμε και την Κυριακή, το μεγάλο θύμα στην υπόθεση είναι η αγορά και ευρύτερα η γειτονιά. Έτσι χθες μπορεί οι σπασμένες βιτρίνες στα καταστήματα να αποκαταστάθηκαν όμως αυτό δεν είναι αρκετό για να επαναφέρει και τα χαμόγελα στα πρόσωπα των ιδιοκτητών τους.

Το μεσημέρι η κίνηση να «σφραγιστεί» ο χώρος των γραφείων προσωρινά, στο πλαίσιο της προανάκρισης κατόπιν Εισαγγελικής παραγγελίας, μπορεί να είχε ως πράξη ένα εντυπωσιασμό, όμως στην ουσία κανείς δεν μπορεί να πει πως δεν θα ξανασυμβεί παρόμοιο περιστατικό. Άλλωστε και στις τρεις επιθέσεις που έγιναν, ο σύνδεσμος δεν ήταν ανοιχτός, δεν μπήκε κάποιος μέσα στους χώρους για να κάνει ζημιά, όλα έγιναν στο δρόμο.

Έμποροι και κάτοικοι στη γειτονιά, τρέμουν πλέον αφού βλέπουν ότι βρίσκονται χωρίς να θέλουν στο μάτι του κυκλώνα, στο επίκεντρο μιας διαφορετικής «τρομοκρατίας». Άλλωστε και η υπόθεση εξετάζεται στο πλαίσιο του νόμου περί τρομοκρατίας.

Όπως αναφέρουν οι έμποροι, οι ζημιές είναι μεγάλες και δυσβάσταχτες για την εποχή αυτή. Είναι χαρακτηριστικό πως σε ένα κατάστημα με μικρή σχετικά πρόσοψη που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τα γραφεία του συνδέσμου, οι ζημιές που προκάλεσε η έκρηξη ξεπερνούν τις 2500 ευρώ στη βιτρίνα (τζαμαρίες - γυψοσανίδες) και στο εμπόρευμα. Χρήματα που σε καμία περίπτωση δεν περισσεύουν. Υπάρχει ακόμα ιδιοκτήτης με τρία καταστήματα στην Αγίου Νικολάου, τα οποία υπέστησαν αρκετά μεγάλες ζημιές και σίγουρα καλείται να πληρώσει τρεις φορές το κόστος τους.

Το χειρότερο είναι πως δημιουργείται αρνητική εικόνα και στο καταναλωτικό κοινό που πλέον αρχίζει να αποφεύγει την περιοχή γιατί δεν ξέρει τι άλλο μπορεί να συμβεί.

Άλλωστε από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα και όχι μόνο στην περίπτωση του μωρού στο απέναντι διαμέρισμα, αλλά και στο ότι δεν περνούσε εκείνη την ώρα κανένας από τους θαμώνες των μπαρ και κλαμπ που βρίσκονται στη γύρω περιοχή και που πολύ γρήγορα μετά την έκρηξη βρέθηκαν ούτως ή άλλως στο σημείο.

Πηγή

ilialive.gr

Video

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ