Πύργος: Η επαιτεία του τρόμου στα φανάρια Φιλοθέης

Ο φόβος και ο τρόμος των οδηγών που διασχίζουν την διασταύρωση Φιλοθέης στην Ε.Ο. Πατρών – Πύργου, στην είσοδο της Ηλειακής πρωτεύουσας, τείνουν να μετατραπούν

ανήλικοι αθίγγανοι που καθημερινά επαιτούν στο συγκεκριμένο σημείο.

Τις τελευταίες ημέρες ο τρόπος «δράσης» τους έχει αλλάξει και έχει γίνει άκρως επικίνδυνος. Μια ομάδα που αποτελείται συνήθως από τρία ή τέσσερα άτομα, από εκεί που κανείς δεν το περιμένει ορμούν γύρω από ένα αμάξι με το πρόσχημα της επαιτείας και ανοίγουν πόρτες με σκοπό να κλέψουν.

Το πρώτο «επίσημο» κρούσμα καταγράφηκε το περασμένο Σάββατο όταν ανοίγοντας την πόρτα αυτοκινήτου μιας γυναίκας οδηγού άρπαξαν το πορτοφόλι από το κάθισμα και έγιναν καπνός…

Τόσο τη Δευτέρα όσο και την Τρίτη, οι μικροί επαίτες ΡΟΜΑ, δείχνουν να προσπαθούν να τελειοποιήσουν την τεχνική τους. Αυτόπτες μάρτυρες αρκετών περιστατικών στο ilialive.gr, είδαμε παιδιά ηλικίας τεσσάρων και πέντε ετών που οι γονείς τους τα έχουν αφήσει για «μεροκάματο» στα φανάρια να πέφτουν πάνω σε ένα αυτοκίνητο.

Βάζουν τα χέρια τους στο κεφάλι για να κρύψουν το εξωτερικό φως και να δουν καλύτερα μέσα στο αυτοκίνητο. Μόλις εντοπίσουν κάτι που μπορεί να έχει αξία ή μια τσάντα, ανοίγουν τις πόρτες σχεδόν ταυτόχρονα. Δεν διστάζουν να ανοίξουν και την πόρτα του οδηγού, που κυριολεκτικά εκείνη την ώρα περιμένοντας να ανάψει πράσινο στο φανάρι, τα χάνει και δεν ξέρει πώς να αντιδράσει.

Συνήθως «επιτίθενται» σε γυναίκες που δεν αντιδρούν έντονα και σπάνια σε άντρες, ενώ μόλις κάποιος βγει από το αυτοκίνητο να τα κυνηγήσει, πάντα θα υπάρχει ένα ακόμα «τσιγγανάκι» πίσω να μπει και να αρπάξει κάτι.

Αυτόπτης μάρτυρας είδε μπροστά του με σχετική άνεση την «ομάδα» να ανοίγει διαδοχικά όλες τις πόρτες και να ψάχνουν με τα μάτια για κάτι που να αξίζει.

Δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά. Σε κάθε σειρά αυτοκινήτων που φτάνει συνήθως από την πλευρά της Συντριάδας στο φανάρι προς τον Πύργο, «χτυπούν». Μέσα στα άλλα μπορεί να φτύσουν τον οδηγό, να κλωτσήσουν ή να χτυπήσουν τα αυτοκίνητα, ή ακόμα και να πάρουν πέτρα για να πετάξουν σε κάποιον που θα τους κυνηγήσει. Αρκετά συχνοί είναι και οι καβγάδες με τους Πακιστανούς που έχουν πιάσει μια θέση στα φανάρια για να καθαρίζουν παρμπρίζ και να κερδίζουν έτσι μερικά ευρώ.

Οι οδηγοί τις τελευταίες ημέρες δείχνουν να εξαγριώνονται με την κατάσταση, όμως απαιτείται όπως λένε η παρέμβαση του δήμου για να απομακρυνθούν οι καταυλισμοί που έχουν δημιουργηθεί γύρω από τα φανάρια για να βρίσκονται κοντά στα σημεία «εκμετάλλευσης».

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo