Πύργος: Κλέβουν τα πάνελ των στάσεων του δήμου (photos)

Φωτοβολταϊκά και μπαταρίες κάνουν φτερά

Του Γιάννη Σπυρούνη

Οι κλέφτες ακολουθούν τις επιταγές της εποχής και στην περιοχή του Πύργου, έχουν λατρέψει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Έτσι πάνελ και μπαταρίες τους, έχουν γίνει ανάρπαστα, ιδιαίτερα τώρα που εύκολα μπορούν να τα «αποκτήσουν» οι κλέφτες. Στο στόχαστρο μπήκαν οι στάσεις του δήμου Πύργου, που έχουν τοποθετηθεί τους τελευταίους μήνες σε σημεία όπου περνούν τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ, ώστε να εξυπηρετούν και να παρέχουν φωτισμό τη νύχτα στους πολίτες που μπορεί να περιμένουν σε μια από αυτές.

Οι δράστες αφαιρούν πλέον τις επιφάνειες των πάνελ κόβοντας και ουσιαστικά καταστρέφοντας τις στάσεις. Σε πολλές περιπτώσεις αφαιρούν και τους συλλέκτες – μπαταρίες των πάνελ.

Ο αντιδήμαρχος Πύργου Διονύσης Μπέλτσος στον οποίο απευθυνθήκαμε, μίλησε για το θέμα που αποτελεί πλέον «πονοκέφαλο» για τη δημοτική αρχή, που ξόδεψε αρκετά χρήματα μέσα από ειδικά προγράμματα για να αναβαθμίσει τις στάσεις των λεωφορείων σε όλο το δήμο. «Ύστερα από καταγγελίες πολιτών, παρατηρήθηκε πως σε πολλά σημεία που έχουν τοποθετηθεί σε στάσεις λεωφορείων φωτοβολταϊκά πάνελ, αυτά έχουν αφαιρεθεί, έχουν κλαπεί και το πάνελ και ο εξοπλισμό το συνοδεύει. Ο δήμος έχει προβεί ήδη σε καταγραφή των κατασκευών που έχουν υποστεί δολιοφθορές και θα καταθέσουμε και μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Δυστυχώς το φαινόμενο αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη τους τελευταίους τέσσερις – πέντε μήνες. Λόγω των κομματιών που αφαιρούνται δεν είναι δυνατή η λειτουργία τους και δεν εξυπηρετούν το έργο του φωτισμού. Θεωρώ πως μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα ολοκληρωθεί η καταγραφή από το μηχανικό μας και θα πραγματοποιηθούν άμεσα όλες οι ενέργειες που απαιτούνται» τόνισε μεταξύ άλλων.

mpeltsos

panel2

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ