Πύργος: Νέα εξαπάτηση ιερέα με λεία 10.000 ευρώ

Το «πίστευε και μη, ερεύνα» έχει απασχολήσει πολύ το θρησκευτικό κόσμο σχετικά με τη βασιμότητά του. Ένας ιερέας από την ορεινή Ηλεία όμως, πίστεψε και δεν ερεύνησε τα όσα

του είπε ο δήθεν συνάδελφος από το Ταμείο Κληρικών και έτσι αντί να λάβει το εφάπαξ, του «ξάφρισε» 10.000 ευρώ ένας απατεώνας και έφυγε σαν κύριος…

Στην περίπτωση που συνέβη χθες το πρωί στον Πύργο ο δράστης ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον ιερέα – θύμα του και δεν χρειάστηκε κάποια κατάθεση σε τράπεζα, όπως συνηθίζεται σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, ο δράστης φρόντισε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με το θύμα του στο σπίτι του σε χωριό της ορεινής Ηλείας, λίγο μετά την λειτουργία. Του είπε ως ήταν «συνάδελφος» από το ταμείο κληρικών και πως επρόκειτο για το εφάπαξ. Με τα διάφορα άλλα που είπε στον ιερέα, κατάφερε να τον πείσει να φτάσει στον Πύργο.

Εκεί θα συναντούσε έναν άνθρωπο, γνωστό του «μαϊμού – κληρικού» για να βοηθήσει τον ιερέα να διεκπεραιώσει όλες τις διαδικασίες προκειμένου να πάρει το εφάπαξ των 29.000 ευρώ. Ο απατεώνας που παρουσιάστηκε - φέρεται να ήταν το ίδιο πρόσωπο που επικοινώνησε τηλεφωνικά – είπε στον ιερέα να κάνει ανάληψη 10.000 ευρώ από το λογαριασμό του τα οποία θα κατέθετε σε άλλη τράπεζα ως «εγγύηση» για την καταβολή του εφάπαξ.

Το θύμα ακολούθησε τις οδηγίες και πήρε τα χρήματα, όμως στο δρόμο για την άλλη τράπεζα, ο δράστης του είπε πως χρειάζονταν ακόμα χίλια ευρώ για τα διαδικαστικά. Ο ιερέας δεν είχε επιπλέον αυτά τα χρήματα και είπε να επιστρέψει στην τράπεζα του να κάνει νέα ανάληψη. Ο απατεώνας κατάφερε να τον πείσει να του δώσει τις 10.000 ευρώ για να προλάβει την τράπεζα και όπως αντιλαμβάνεστε… έγινε καπνός.

Ο ιερέας δεν άργησε να καταλάβει τι είχε συμβεί αλλά όλα είχαν τελειώσει όταν μετά από λίγη ώρα προέβαινε σε καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου.

Είναι εξαιρετικά παράξενο το ότι παρά το γεγονός ότι στην Ηλεία έχουν υπάρξει αρκετά ανάλογα κρούσματα, έχουν υπάρξει ακόμα και συλλήψεις και αποκαλύψεις για τη δράση σπειρών στην περιοχή, παρά το ότι η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, όπως και οι περισσότερες Μητροπόλεις στην Ελλάδα, έχουν ενημερώσει σχετικά με τη δράση των απατεώνων υπάρχουν ακόμα ιερείς που πέφτουν θύματα.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ