Πύργος: Στη φάκα οι "κυνηγοί του χαλκού" - Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί

Τριμελής σπείρα που «ρήμαζε» τα δίκτυα ηλεκτροφωτισμού στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο συνελήφθη τα ξημερώματα της Παρασκευής από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου.

Πρόκειται για δύο Αλβανούς ηλικίας 23 και 25 ετών και ένα Σύριο 22 ετών, που εντοπίστηκαν στην περιοχή των εργατικών κατοικιών της οδού Κατακόλου και προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου. Εκεί ομολόγησαν δύο περιπτώσεις κλοπών καλωδίων, ενώ οι αστυνομικοί εξετάζουν την εμπλοκή τους και σε άλλες υποθέσεις.

Οι δράστες ομολόγησαν ότι είχαν κλέψει καλώδια από τη διασταύρωση Πρασίνου – Βουνάργου στην Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας και από το δρόμο Αγίου Γεωργίου – Λαστεΐκων. Τα κλοπιμαία τα είχαν κρύψει σε ένα χωράφι στην περιοχή Κουζούλι, όπου οι αστυνομικοί καθ υπόδειξη των δραστών βρήκαν εκατό μέτρα καλωδίου Φ4X100 και 90 μέτρα χαλκού γείωσης Φ16.

Παραμένει άγνωστο ποιοι ήταν οι αποδέκτες των κλοπιμαίων, ενώ οι αστυνομικοί εξετάζουν και άλλες παρόμοιες υποθέσεις, καθώς ο δήμος Πύργου είχε πρόσφατα καταγγείλει κλοπή 620 μέτρων καλωδίων. Οι δράστες σήμερα θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Ηλείας.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πύργου κ. Λάμπης Αριστειδόπουλος, σε δήλωσή του για το θέμα τόνισε πως «αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου και ιδιαίτερα στον διοικητή της κ. Ηλιόπουλο για αυτήν την επιτυχία τους. Ο

δήμος Πύργου, που με μηνυτήρια αναφορά του δημάρχου κ. Μάκη Παρασκευόπουλου στις 9 Αυγούστου, έχει ζητήσει να δοθεί τέλος σ’ αυτήν την παράνομη δραστηριότητα εις βάρος του δήμου και των δημοτών μας, εκφράζει την ικανοποίησή του για την εξέλιξη της υπόθεσης. Είμαστε βέβαιοι ότι χάρη στις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές, με τις οποίες συνεργαζόμαστε άψογα για όλα τα θέματα, τα φαινόμενα της κλοπής και φθοράς της δημοτικής περιουσίας θα εκλείψουν οριστικά».

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών