Πύργος: Σύλληψη δύο Αλβανών για πλαστογραφία - Είχαν έρθει εξοπλισμένοι πιθανόν για "άλλα κόλπα"

Προσήχθησαν ως ύποπτοι και βρέθηκαν να εμπλέκονται τουλάχιστον σε υπόθεση πλαστογραφίας, δύο υπήκοοι Αλβανίας χθες στον Πύργο. Από τα ευρήματα των

αστυνομικών στο αυτοκίνητό τους, εκτιμάται πως πιθανότατα έρχονταν στην περιοχή για αξιόποινες πράξεις, ληστεία ή διαρρήξεις.

Οι δύο δράστες εντοπίστηκαν από άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στο κέντρο του Πύργου και προσήχθησαν. Από την προανάκριση προέκυψε πως το αυτοκίνητο που είχαν στην κατοχή τους, δεν είχε στοιχεία αδείας δικά τους, αλλά κάποιου Έλληνα από την Αθήνα.

Στην επικοινωνία που είχαν οι αστυνομικοί με τον φερόμενο ιδιοκτήτη κατάλαβαν πως ο συγκεκριμένος δεν είχε σχέση με το όχημα. Προέκυψε δε στη συνέχεια, πως οι δύο δράστες είχαν πλαστογραφήσει την άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου κατά τη διαδικασία έκδοσή της.

Ωστόσο αυτό που ισχυροποίησε τις εκτιμήσεις των αστυνομικών πως ο σκοπός της «επίσκεψης» των δραστών ήταν η τέλεση αξιόποινων πράξεων, ήταν τα ευρήματα μέσα στο αυτοκίνητο. Δύο ζευγάρια γάντια, σκούφοι προσώπου, φακός και έξι κινητά τηλέφωνα. Οι δράστες συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν σήμερα στο Αυτόφωρο για την υπόθεση της πλαστογραφίας, ενώ η υπόθεση ερευνάται ακόμα.

Το επίσημο ανακοινωθέν της Α.Δ. Ηλείας

Συνελήφθησαν δυο αλλοδαποί στο Πύργο, που επέβαιναν σε όχημα με πλαστά πιστοποιητικά κυκλοφορίας. - Ο ένας δράστης κατείχε και επέδειξε πλαστή άδεια διαμονής.

Συνελήφθησαν, χθες (18-1-2012) το μεσημέρι, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 39 και 23 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίσταση, για πλαστογραφία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και νόμου περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα οι δύο αλλοδαποί εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, να επιβαίνουν σε όχημα ως οδηγός και συνοδηγός και προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι για το όχημα που οδηγούσαν οι δυο αλλοδαποί, είχαν καταρτίσει με πλαστά - ψευδή πιστοποιητικά έγγραφα άδεια κυκλοφορίας και κρατικές πινακίδες σε όνομα 38χρονου ημεδαπού εν αγνοία του.

Επιπλέον ο 39χρονος κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς άδεια διαμονής από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Αθηνών η οποία από τον έλεγχο αποδείχθηκε ότι ήταν πλαστή.

Σε σωματικές έρευνες που διενεργήθηκαν στους δύο συλληφθέντες βρέθηκαν συνολικά έξι κινητά τηλέφωνα, τα οποία είχαν ενεργοποιηθεί σε τρίτα πρόσωπα διαφόρων υπηκοοτήτων.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ζευγάρια γάντια, ένας φακός, ένας σκούφος και ένα κλειδί αυτοκινήτου.

Το αυτοκίνητο των δύο αλλοδαπών καθώς και τα έξι κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πύργου ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ