Στάχτη καταυλισμός Βούλγαρων εργατών στο Λάττα Πηνείας

Στάχτη έγιναν τα λιγοστά και φτωχικά υπάρχοντα των οικονομικών μεταναστών στο Λάττα Πηνείας από την φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στον καταυλισμό που διέμεναν.

Το ευτύχημα, μέσα στην καταστροφή ήταν ότι πρόλαβαν να απομακρύνουν από τον καταυλισμό τα παιδιά, που τα περισσότερα εκείνη την ώρα κοιμούνταν. Η φωτιά ξέσπασε στις 2:30 περίπου το μεσημέρι σε μια έκταση, όπου είχαν στηθεί 8 – 9 καταλύματα  από νάιλον και ξύλο, στα οποία διέμεναν περίπου 30 άτομα, Βουλγαρικής υπηκοότητας.

Η φωτιά λόγω και του αέρα, άρχισε να εξαπλώνεται με ταχύτητα, ενώ οι μετανάστες μάταια προσπαθούσαν να τη σβήσουν και να περισώσουν κάποια από τα πράγματά τους. Κάτοικοι του χωριού ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας και μέσα σε λίγα λεπτά έφτασαν τρία οχήματα με 8 πυροσβέστες, οι οποίοι και ξεκίνησαν το έργο της κατάσβεσης.

Υπήρχαν φιάλες υγραερίου…

Δίπλα στα παραπήγματα που καταστράφηκαν ολοσχερώς, υπήρχαν και δύο φιάλες υγραερίου, τις οποίες και απομάκρυναν οι πυροσβέστες, πριν φτάσουν οι φλόγες στο σημείο που είχαν τοποθετηθεί. Μετά από μια περίπου ώρα, οι πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά και τότε φάνηκε το μέγεθος της καταστροφής. Τα 4 από τα παραπήγματα είχαν καταστραφεί ολοσχερώς. Στάχτη είχαν γίνει οικιακές συσκευές, ρούχα και χρήματα και κανείς από τους μετανάστες που εργάζονται σκληρά δεν μπορούσε να πιστέψει ότι μέσα σε λίγα λεπτά είχαν χαθεί τα πάντα.

Με απόγνωση αναρωτιόνταν που θα έμεναν πλέον και κυρίως τα παιδιά τους, που μπροστά στα μάτια τους εκτυλίχθηκε αυτή η καταστροφή. Κάποιοι πάντως, από τους Βούλγαρους μετανάστες φέρονται να υποστηρίζουν ότι η φωτιά δεν ήταν από απροσεξία, αλλά την έβαλαν αλλοδαποί άλλης υπηκοότητας, με σκοπό να τους βλάψουν, χωρίς κάτι τέτοιο πάντως μέχρι στιγμής να μπορεί να αποδειχθεί. Προανάκριση για τα αίτια της φωτιάς, διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. Αμαλιάδας.

Του Παναγιώτη Πεντάζου από την εφημερίδα "Πρώτη"

Πηγή

protinews.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ