Αμαλιάδα: Ο κλέφτης που φορούσε γυναικείες κάλτσες - Στα πράσα 44χρονος για κλοπές

Εξιχνιάστηκαν πέντε κλοπές – Δρούσε με τον ίδιο τρόπο σε απομακρυσμένα σπίτια

Συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω το μεσημέρι της Δευτέρας στο Τραγάνι Αμαλιάδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αμαλιάδας, ένας 44χρονος, σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών κατ’ εξακολούθηση. Ειδικότερα ο δράστης διέρρηξε δυο γειτονικές οικίες στην περιοχή, αφαιρώντας από τη μια κοσμήματα αξίας 150 ευρώ περίπου, ενώ κατά τη διαφυγή του έγινε αντιληπτός από περίοικους και συνελήφθη από αστυνομικό του Τμήματος Ασφάλειας Αμαλιάδας που περιπολούσε στην περιοχή.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι, ο δράστης τις προηγούμενες μέρες, είχε διαπράξει άλλες τρεις διαρρήξεις στην ίδια περιοχή και συγκεκριμένα : Στις 24-5-2014 το πρωί, στην Αμαλιάδα, διέρρηξε οικία 45χρονου ημεδαπού, αφαιρώντας κοσμήματα αξίας 200 ευρώ. Στις 18-5-2014 το μεσημέρι, στη Κουρούτα Αμαλιάδας, διέρρηξε οικία 57χρονης ημεδαπής, αφαιρώντας κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές αξίας 2000 ευρώ περίπου. Το βράδυ της Αναστάσεως, στο Τραγάνι Αμαλιάδας, διέρρηξε οικία 74χρονου ημεδαπού, αφαιρώντας ένα κινητό τηλέφωνο.

Κατά τη σύλληψη του δράστη, οι αστυνομικοί βρήκαν στη κατοχή του, το κινητό τηλέφωνο που είχε αφαιρέσει πριν ένα μήνα περίπου από τον 74χρονο, ενώ κοντά στην μάνδρα του σπιτιού που διέρρηξε, βρέθηκε και το σύνολο των κοσμημάτων που μόλις είχε αφαιρέσει, τα οποία είχε απορρίψει εκεί κατά τη διαφυγή του.

Για τη διάπραξη των κλοπών, ο 44χρονος χρησιμοποιούσε συγκεκριμένο τρόπο δράσης εντοπίζοντας οικίες σε αραιοκατοικημένες περιοχές και κατά το χρονικό διάστημα που οι ένοικοι τους απουσίαζαν, επέλεγε να παραβιάσει τις πόρτες, που ήταν στο πίσω μέρος των σπιτιών και μη ορατές από το δρόμο. Κατά τη διάρρηξη, παραβίαζε αρχικά τα ρολά, ενώ στη συνέχεια χρησιμοποιώντας αντικείμενα τα οποία τύλιγε με ρούχα για να μειώσει το θόρυβο, έσπαζε τα τζάμια και έμπαινε στο εσωτερικό των σπιτιών.

Ο δράστης κατά την τέλεση των κλοπών φορούσε γυναικείες κάλτσες στα χέρια του προκειμένου να μην αφήνει αποτυπώματα και αφαιρούσε κοσμήματα, χρήματα ή αντικείμενα μικρού όγκου. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας ενώ τα κλοπιμαία που κατασχεθήκαν αποδόθηκαν στους παθόντες. Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ