Τον σκότωσε για προσωπικές διαφορές - Η κόντρα των δύο αδερφών οδήγησε στο έγκλημα

Του Γιάννη Σπυρούνη

Σε οικογενειακές και προσωπικές διαφορές οφείλονται τα αίτια της δολοφονίας του 42χρονου Ρομά Κώστα Βασιλόπουλου, από τον 29χρονο αδερφό του. Το τραγικό περιστατικό που συνέβη στην κεντρική πλατεία της πόλης και σόκαρε την τοπική κοινωνία, έχει βαθιά αίτια στη σχέση των δύο αδερφών, μια σχέση μίσους όπως αποδείχθηκε. Αν και υπήρχαν στην αρχή φόβοι για συνέχεια της βεντέτας που είχε ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες και εκδηλώθηκε έντονα με δύο γεγονότα την περασμένη Πέμπτη και την Κυριακή, οι αρχές εκτιμούν πως δεν θα υπάρξει συνέχεια.

Ο 29χρονος δράστης συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής περίπου στις δέκα. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν στο χώρο που διαμένει με την οικογένειά του, να προσπαθεί να κρυφτεί ανάμεσα στα κλινοσκεπάσματα. Μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 42χρονου αδερφού του, ο 29χρονος έφυγε πεζός από το μνημείο Ηρώων στην κεντρική πλατεία του Πύργου με προορισμό τις αποθήκες του ΑΣΟ στην είσοδο της πόλης στον κόμβο Φιλοθέης.

Εκεί μετέβησαν στο πλαίσιο των ερευνών και οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου. Ο δράστης μιλώντας στους αστυνομικούς στο πλαίσιο της προανάκρισης, εξήγησε τι ήταν αυτό που τον ώθησε στο να σκοτώσει τον αδερφό του. Ανάμεσα στις προσωπικές διαφορές ήταν και το γεγονός ότι το θύμα είχε επιτεθεί με μαχαίρι στο δράστη, την περασμένη Πέμπτη και τον είχε τραυματίσει πολύ ελαφρά, προκαλώντας επιφανειακά τραύματα. Σε αυτό το περιστατικό και στα άλλα που είχαν συμβεί ανάμεσα στα δύο αδέρφια, ήρθε να προστεθεί η τραγική συνέχεια της Κυριακής.

Το θύμα διέμενε κάτω από το λόφο του Επαρχείου. Είχε ξεφύγει από τη ζωή της υπόλοιπης οικογένειας των σκηνιτών Ρομά και αυτό είχε προκαλέσει ζήλεια και φθόνο σύμφωνα με πληροφορίες. Ο 42χρονος είχε νοικιάσει διαμέρισμα στην πόλη, είχε αγοράσει κάμπριο αυτοκίνητο και γενικότερα είχε προσπαθήσει να βελτιώσει το βιοτικό του επίπεδο. Ήταν παντρεμένος και με τη δεύτερη σύζυγό του είχε αποκτήσει τέσσερα παιδιά. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές είχε απασχολήσει στο παρελθόν με παραβατική συμπεριφορά και σχετιζόταν με άλλους Ρομά, που επίσης είχαν παραβατική συμπεριφορά. Ο 29χρονος δράστης χθες το πρωί οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Ηλείας όπου έλαβε προθεσμία 48 ωρών για να απολογηθεί στην Ανακρίτρια.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών