Τριανταφυλλιά Ηλείας: ΡΟΜΑ πήγαν να σκοτώσουν αστυνομικό της ΔΙ.ΑΣ.

Λίγο έλειψε να μετατραπεί σε τραγωδία η συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και τεσσάρων ΡΟΜΑ, το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή της Τριανταφυλλιάς. Σε καταδίωξη της σπείρας που είχε προβεί νωρίτερα σε κλοπή,

οι ΡΟΜΑ επιτέθηκαν σε αστυνομικό με στόχο να τον σκοτώσουν. Χρησιμοποιώντας το φορτηγάκι που επέβαιναν εμβόλισαν έναν 27χρονο που υπηρετεί στη ΔΙ.ΑΣ. Αμαλιάδας και τον έσυραν για μέτρα στην άσφαλτο, βάζοντας τη μηχανή κάτω από το αυτοκίνητο. Ο αστυνομικός έσπασε το πόδι του και γλίτωσε από βέβαιο θάνατο την τελευταία στιγμή, όταν κατάφερε να απεγκλωβιστεί.

Οι τέσσερις ΡΟΜΑ, περίπου στις 3,30 το μεσημέρι πήγαν στο χωριό Κορυφή της δημοτικής ενότητας Ιάρδανου. Εκεί σταμάτησαν σε αγρόκτημα και άρχισαν να κλέβουν ότι βρήκαν μπροστά τους. Φόρτωσαν στην καρότσα μια ηλεκτρική αντλία με μοτέρ, 20 μαχαίρια φρέζας, 15 σιδερογωνίες και άλλα αντικείμενα.

Ο ιδιοκτήτης του αγροκτήματος όμως τους αντιλήφθηκε την ώρα που έφυγαν και κράτησε τον αριθμό κυκλοφορίας. Ειδοποίησε το «100» και άμεσα ξεκίνησαν δυνάμεις της Αστυνομίας από τον Πύργο και την Αμαλιάδα τις αναζητήσεις.

Το λευκό φορτηγάκι εντοπίστηκε στην περιοχή της Τριανταφυλλιάς και μπλοκαρίστηκε από περιπολικό της Ασφάλειας και από τους δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ο οδηγός του «αγροτικού» βλέποντας πως δεν μπορεί να ξεφύγει μπροστά του, έβαλε όπισθεν και με ταχύτητα χτύπησε έναν 27χρονο αστυνομικό παρασέρνοντας τον ίδιο και τη μηχανή του.

Έβαλε κάτω από τις ρόδες του και έσυρε για μέτρα μηχανή και αστυνομικό, με τον τελευταίο να καταφέρνει την τελευταία στιγμή να απεγκλωβιστεί, ενώ ήδη είχε σπάσει το πόδι του. Ο οδηγός του οχήματος συνέχισε την πορεία του για λίγα μέτρα έως ότου αυτό ακινητοποιήθηκε.

Οι τέσσερις ΡΟΜΑ κατέβηκαν από το φορτηγάκι και άρχισαν να τρέχουν. Οι αστυνομικοί έπιασαν τον έναν εξ αυτών, έναν 16χρονο γνωστό στις Αρχές, όπως γνωστοί είναι και οι άλλοι τρεις.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης ανέλαβε την προανάκριση της υπόθεσης. Ο 16χρονος που πρόσφατα είχε εμπλακεί σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε αιματηρή συμπλοκή μεταξύ ομόφυλών του.

Κατά την προανάκριση ο συγκεκριμένος δράστης ομολόγησε την εμπλοκή του σε είκοσι περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων, ενώ από κοινού με τους υπόλοιπους εμπλέκεται σε άλλες 50 περιπτώσεις.

Όλοι τους αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, την διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κατ΄ επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και τη φθορά δημόσιας περιουσίας. Οι άλλοι τρεις ΡΟΜΑ αναζητούνται.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών