Τσιγαράδικο τριγυρνούσε στ ανοιχτά της Ηλείας και "πιάστηκε" από το Λιμενικό

Επί μια εβδομάδα και πλέον, βρισκόταν στα νερά της Ηλείας, ένα «τσιγαράδικο» γεμάτο με χιλιάδες λαθραία τσιγάρα. Το απόγευμα της Δευτέρας όμως, εντοπίστηκε και αποφασίστηκε

να γίνει επιχείρηση για τη σύλληψη του πληρώματος και την κατάσχεση του φορτίου.

Η επιχείρηση έγινε κατόπιν εντολής του Κέντρου Επιχειρήσεων, από δυνάμεις του Λιμεναρχείου Κατακόλου και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών στο φορτηγό πλοίο Tianjin1 σημαίας Τόγκο, το οποίο ήταν φορτωμένο με μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων και με 6μελές αλλοδαπό πλήρωμα, στη θαλάσσια περιοχή 2,1 ν.μ. βόρεια των Στροφάδων.

Οι άνδρες του Λιμενικού και των Ειδικών Αποστολών καταδίωξαν για αρκετή ώρα με  πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής το πλοίο το οποίο και ακινητοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτη, αφού έγινε στην ουσία «ρεσάλτο» σε αυτό.

Οι άνδρες του Λιμενικού διαπίστωσαν πως μετέφερε μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων, η οποία, σύμφωνα με τη φορτωτική του πλοίου, ανέρχεται σε 3.194 χαρτοκιβώτια τσιγάρα. Οι διαφυγόντες δασμοί για την ποσότητα αυτή υπολογίζεται ότι υπερβαίνουν τα 5.000.000,00 ευρώ.

Το πλοίο, συνοδεία πλωτών σκαφών του Λιμενικού, οδηγήθηκε στο λιμάνι της Ζακύνθου, όπου και κατέπλευσε το μεσημέρι της Τρίτης και κατασχέθηκε μαζί με τα τσιγάρα, ενώ το εξαμελές πλήρωμα Ουκρανικής καταγωγής, συνελήφθη.

Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων, που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και φοροδιαφυγής, συνεχίζονται εντός των ορίων του αυτοφώρου, οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη άλλων προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Κατά των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία και πρόκειται να προσαχθούν από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr το συγκεκριμένο πλοίο αρκετές ημέρες βρισκόταν στα «νερά» της Ηλείας και είναι πολύ πιθανό να προσπαθούσε να βρει την κατάλληλη στιγμή να ξεφορτώσει σε παράκτια περιοχή του νομού, όπως έχει συμβεί σε άλλη περίπτωση στο παρελθόν.

Η φωτογραφία είναι από έλεγχο του πλοίου στη Ζάκυνθο τον περασμένο Απρίλιο (ioniannews.gr).

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ