ΤΩΡΑ: Ισχυρή σεισμική δόνηση στον Πύργο (Τελευταία ενημέρωση 11:00)

Αρκετά έντονα βίωσαν οι κάτοικοι στην Ηλεία και την Αχαΐα, το σεισμό των 5 Ρίχτερ, τα ξημερώματα του Σαββάτου στις πέντε ακριβώς. Το επίκεντρο εστιάζεται στην περιοχή ανάμεσα στη λίμνη Πηνειού

και το όρος Ερύμανθος, στην Αρχαία Τριταία. Σε πολλούς κατοίκους υπήρξε η αίσθηση πως έγιναν δύο διαδοχικοί σεισμοί, καθώς δύο λεπτά μετά την πρώτη δόνηση φάνηκε να ακολουθεί ακόμα μια μικρότερης ισχύος. Αυτό δεν επιβεβαιώθηκε όμως έως τώρα από κανένα επιστημονικό φορέα. Διαβάστε ΕΔΩ τις δηλώσεις Λέκκκα για το γεγονός, όπου δεν εκφράζεται κάποια ανησυχία.

Η ροή της ενημέρωσης όπως την παρακολουθήσατε μέσα από το ilialive.gr

Αρχική ενημέρωση (5:03)

Ανακοίνωση σεισμού

 

Νεότερη ενημέρωση (5:07)

Ισχυρή σεισμική δόνηση στα όρια Ηλείας - Αχαΐας με μέγεθος 4,8R σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου.

Νεότερη ενημέρωση (5:11)

Το επίκεντρο του σεισμού εστιάζεται 31 χλμ βόρειοανατολικά της Αμαλιάδας και 36 χλμ νότια της Πάτρας. Το εστιακό βάθος στα 10 χλμ.

Νεότερη ενημέρωση (5:16)

Σύμφωνα με τους χάρτες του Ευρωμεσογειακού ο σεισμός εντοπίζεται στην περιοχή ανάμεσα στην λίμνη του Πηνειού και στην Ερυμάνθεια, στον άξονα της Ε.Ο. 111, πολύ κοντά στη ζώνη που υπέστη μεγάλες ζημιές στον σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008.

Νεότερη ενημέρωση (5:23)

Στα 5 Ρίχτερ ανεβαίνει το μέγεθος του σεισμού από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών. Έγινε αισθητός στην Ηλεία και την Αχαΐα και λόγω της ώρας έβγαλε πολλούς κατοίκους που τρόμαξαν από την ένταση στους δρόμους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές...

Νεότερη ενημέρωση (5:29)

Στα 5,1 Ρίχτερ η εκτίμηση του μεγέθους του σεισμού που σημειώθηκε στις 5 ακριβώς, από το seismoi.gr στην ίδια ζώνη επίκεντρου.

Νεότερη ενημέρωση 5:38

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών αναφέρει ως μέγεθος της δόνησης τα 5 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος 10 χλμ. και το ίδιο επίκεντρο. Ασθενής σεισμική δόνηση πριν απο δέκα λεπτά (3,5R) και στην Καλαμάτα. Αστυνομία και Πυροσβεστική δεν έχουν κάποια κλήση για επέμβαση. Δεκάδες οι κλήσεις ανησυχίας από πολίτες στο "100" για να πληροφορηθούν το μέγεθος και το επίκεντρο του σεισμού.

Σ.Σ. Αν και υπάρχει σε πολλούς η αίσθηση πως σημειώθηκαν δύο σεισμικές δονήσεις μέσα σε δύο λεπτά, δεν υπάρχει πουθενά επιστημονική αναφορά για κάτι τέτοιο. Ίσως ήταν μια αυξομείωση της έντασης, σε δεύτερο χρόνο.

Αυτό ήταν... ένας σεισμός όπως τους έχουμε συνηθήσει. Συνεχίζουμε τον ύπνο μας, μέχρι να πέσουν οι πρώτες τουφεκιές, γιατί σε λίγη ώρα ξεκινά η κυνηγετική περίοδος... Καλημέρα σε όλους.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ