Ώλενα: Η γιορτή έγινε τραγωδία - Έπεσε νεκρός 65χρονος χορευτής (photos)

Του Γιάννη Σπυρούνη

Τη χειρότερη κατάληξη είχε η 8η Γιορτή Τρύγου που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος η “Ωλένη” στην Ώλενα. Ένας 65χρονος χορευτής που συμμετείχε σύμφωνα με πληροφορίες με τη χορευτική ομάδα της Αμαλιάδας ο "Μοριάς", “έσβησε” λίγο μετά την παρουσίαση του χορευτικού τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, όλα συνέβησαν λίγα λεπτά πριν τις 9 το βράδυ του Σαββάτου. Εκείνη την ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη το δρώμενο που είχε ετοιμάσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος και είχε ξεκινήσει η παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα συγκροτήματα και τους συλλόγους που συμμετείχαν στην Γιορτή Τρύγου.

Μόλις ολοκλήρωσε την παρουσία της η χορευτική ομάδα της Αμαλιάδας οι χορευτές της τραβήχτηκαν στην άκρη της πλατείας και ξεκίνησε η επόμενη ομάδα. Ένας ηλικιωμένος της ομάδας από την Αμαλιάδα, ηλικίας 65 ετών, ο Νίκος Νικολακόπουλος κατέρρευσε. Άμεσα έσπευσαν όσοι ήταν δίπλα του να τον βοηθήσουν, ενώ η μουσική και οι χοροί διακόπηκαν.

Με αγωνία συμμετέχοντες στα δρώμενα και θεατές, παρακολουθούσαν τις προσπάθειες που έκαναν άνθρωποι με γνώσεις στην παροχή πρώτων βοηθειών, να κρατήσουν ζωντανό τον ηλικιωμένο, ο οποίος είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Παράλληλα κλήθηκε ασθενοφόρο από το νοσοκομείο του Πύργου, το οποίο και λόγο της απόστασης από την ηλειακή πρωτεύουσα στην Ώλενα, δεν ήταν εφικτό να φτάσει άμεσα.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ παρέλαβαν τον ηλικιωμένο συνεχίζοντας την προσπάθεια να τον επαναφέρουν. Όμως είχε καταλήξει και οι γιατροί στο νοσοκομείο διαπίστωσαν το θάνατό του.

Στην Ώλενα, το γιορτινό κλίμα είχε βαρύνει, καθώς τις πρώτες ώρες κανείς δεν γνώριζε την κατάληξη του άτυχου άντρα. Μάλιστα μόλις συνέβη το περιστατικό, ο Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος τόνισε προς όλους πως υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορούσε να συνεχιστεί η γιορτή... Λίγο αργότερα όταν μαθεύτηκαν τα τραγικά μαντάτα, το χωριό βυθίστηκε στο πένθος. Μια ζωή είχε χαθεί την ώρα που η περιοχή τιμούσε τις παραδόσεις της και τον τρύγο μια από τις αρχέγονες δραστηριότητες της αγροτιάς…

Η κηδεία του άτυχου άνδρα που ήταν γνωστος στην Αμαλιάδα, καθώς διατηρούσε κρεοπωλείο, θα γινει τη Δευτέρα στις 4,30 μ.μ απο τον Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου Αμαλιάδας.

Η συντακτική ομάδα του ilialive.gr εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

olena2

Αγωνιώδεις προσπάθειες των άλλων χορευτών να σώσουν τον ηλικιωμένο με μαλάξεις και τεχνητή αναπνοή...

olena3

olena4

Διασώστες του ΕΚΑΒ παραλαμβάνουν με ασθενοφόρο τον άτυχο άντρα.

olena5

 

 

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ