Εξωτερική θερμομόνωση & Ενεργειακά κουφώματα . . . συμβουλές από τον Φίλιππο Βρεττό

Εξωτερική θερμομόνωση

Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που οφείλουμε να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στη δημιουργία ενός σπιτιού ή στην ανακαίνιση ενός παλιότερου, είναι η μόνωσή του. Το σωστά μονωμένο σπίτι εγγυάται καλύτερη απόδοση σε μονάδες ψύξης και θέρμανσης.

Λίγα χρόνια πριν, ήταν κάτι προαιρετικό και γινόταν μόνο εσωτερικά. Τα τελευταία χρόνια όμως, η εσωτερική μόνωση αποτελεί κανόνα για τη σύγχρονη δόμηση και είναι βέβαιο ότι τα επόμενα χρόνια κάπως έτσι θα εξελιχθεί και η εξωτερική.

Ο Φίλιππος Βρεττός, έμπειρος επαγγελματίας στις κατασκευές αλουμινίου, σιδήρου και inox, που ήταν ο πρώτος στον Πύργο που ασχολήθηκε και εφάρμοσε την μέθοδο της εξωτερικής μόνωσης ή «θερμοπρόσοψης», όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται, μας εξηγεί τι είναι η θερμοπρόσοψη και τα πλεονεκτήματά της:

«Πρόκειται για την καλύτερη μέθοδο μόνωσης ενός σπιτιού, διότι καταργεί τις θερμογέφυρες από έξω προς τα μέσα. Αξιοποιεί τη θερμοχωρητικότητα των δομικών στοιχείων και εξασφαλίζει θερμική άνεση, εξισώνοντας εύκολα τη θερμοκρασία της εσωτερικής επιφάνειας των δομικών στοιχείων με αυτή του αέρα στο εσωτερικό τους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση των δαπανών για δροσιά το καλοκαίρι αλλά και για θέρμανση τον χειμώνα.

Το δεύτερο μεγάλο πλεονέκτημα που κερδίζουμε είναι η καλύτερη στεγανοποίηση του σπιτιού, προσφέροντας τέλεια προστασία από το νερό της βροχής και την εξωτερική υγρασία, τη μούχλα και τα βακτήρια.

Επίσης, δεν απαιτείται να χτιστεί διπλός (μπατικός) εξωτερικός τοίχος, με αποτέλεσμα να κερδίζουμε πολύτιμα τετραγωνικά μέτρα ωφέλιμης επιφάνειας.

Εγγυάται ακόμη αποφυγή ρηγματώσεων στον εξωτερικό σοβά ενώ είναι η ιδανική λύση τόσο για υφιστάμενες κατοικίες (ιδίως παλιά κτίρια χωρίς καθόλου μόνωση) όσο και για καινούριες. Φανταστείτε ότι, κάποιοι που έχουν σπίτια με εσωτερική μόνωση, επιλέγουν να τοποθετήσουν και εξωτερική, θεωρώντας την καλύτερη και αποδοτικότερη.

Έχουμε κατασκευάσει τουλάχιστον 27 έργα μέχρι τώρα στην Ηλεία, με πάνω από 10.000 μ2 κάλυψης και πρόκειται για επενδύσεις τόσο σε παλιές όσο και νεότερες κατοικίες. Αυτή η εμπειρία μας είναι άλλωστε που μας επιτρέπει να σας δίνουμε τουλάχιστον 8ετη εγγύηση για την ποιότητα της δουλειάς μας.

Όπως και σε κάθε καινούρια μέθοδο, ο κόσμος είναι λογικό να έχει τις επιφυλάξεις του. Εμείς, πέρα από την εμπειρία μας, φροντίσαμε να διαθέτουμε και τα απαραίτητα πιστοποιητικά ικανότητας της εταιρείας TUV HELLAS για να μπορούμε να αναλαμβάνουμε τη διεκπεραίωση των εργασιών και μέσω του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» που αναμένεται να ξεκινήσει και πάλι στα μέσα Ιουλίου. Φυσικά, και τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι πάντα τα καλύτερα για να πετυχαίνουμε κάθε φορά το ιδανικό αποτέλεσμα».

Να επισημάνουμε ότι η εξωτερική θερμομόνωση προσθέτει αξία στην κατοικία που τοποθετείται, καθώς εγγυάται την έκδοση ειδικού ενεργειακού πιστοποιητικού, το οποίο είναι απαραίτητο σε κάθε αγοραπωλησία.

Δείτε μερικές από τις εξαιρετικές δουλειές της εταιρίας...

thermo1

thermo2

thermo3

thermo4

thermo5

Ενεργειακά κουφώματα

Ο κ. Βρεττός, με 25ετή πλέον εμπειρία και εξειδίκευση στην κατασκευή και τοποθέτηση κουφωμάτων, μας εξηγεί ότι η μόνωση των τοίχων, εξωτερική ή εσωτερική, δεν αρκεί για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα αν δεν υπάρχουν και τα ειδικά ενεργειακά κουφώματα, μια εργασία που μπορεί επίσης να ενταχθεί στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον».

Υπάρχουν δύο είδη ενεργειακών κουφωμάτων που ενδείκνυνται για την περιοχή της Ηλείας, από PVC και με θερμοδιακοπή.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσουμε και στα τζάμια που θα επιλέξουμε να τοποθετήσουμε, μιας και ποικίλουν ως προς την ποιότητα. Τα ειδικά ενεργειακά τζάμια που τοποθετούνται στα κουφώματα αυτά, μπορεί να κοστίζουν λίγο περισσότερο από τα κοινά, όμως σε συνδυασμό με την εξωτερική θερμομόνωση, η απόσβεσή τους γίνεται γρήγορα από την εξοικονόμηση ενέργειας που εξασφαλίζουν.

Κλείνοντας, μια συμβουλή από εμάς... Κατά την επιλογή του τελικού κατασκευαστή, ζητήστε τη γνώμη και προηγούμενων πελατών του και κυρίως φροντίστε να δείτε από κοντά προηγούμενα έργα του για να σχηματίσετε προσωπική άποψη... Μόνο έτσι θα είστε σίγουροι σε ποιόν εμπιστεύεστε το σπίτι σας...

vrettos1

vrettos2

vrettos3

vrettos4 front 2

vrettos5

vrettos6

vrettos7

vrettos8

Βρεττός Φίλιππος, Ζαΐμη 24 Πύργος, 2621026108/ 6936068270

e-mail: [email protected]

Εξωτερική θερμομόνωση - Κατασκευές αλουμινίου & inox - Συστήματα ξηράς δόμησης - Μεταλλικά σπίτια

Για περισσότερες πληροφορίες:

pist1

pist2

pist3

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ