Οι εταιρείες αποφράξεων αντιμετωπίζουν και τα τερτίπια του καιρού

Κάθε πολυκατοικία έχει λίγο - πολύ τις φθορές της, ιδιαίτερα αν έχουν περάσει τα χρόνια γι’ αυτές. Εκτός όμως από αυτές που φαίνονται με γυμνό μάτι και αφορούν την όψη τους, υπάρχουν και οι «βουβές» φθορές που συμβαίνουν στις σωληνώσεις του αποχετευτικού δικτύου και σχετίζονται με αποφρακτικά προβλήματα.
Δεν είναι όμως μόνο ο χρόνος ή η κακή χρήση του αποχετευτικού δικτύου που απειλούν την καλή του κατάσταση. Όπως διαπιστώσαμε πολύ πρόσφατα, δεν είναι δύσκολο να έχουμε… από Ιούνιο χειμώνα, αφού οι ξαφνικές νεροποντές υπό την παρουσία ενός λαμπρού καλοκαιρινού ήλιου έφραξαν φρεάτια, έριξαν δέντρα, πλημμύρισαν υπόγεια και ανέδειξαν το σημαντικό έργο που επιτελούν οι εταιρείες αποφράξεων.
Έχοντας πίσω τους αρκετές δεκαετίες πείρας και επαγγελματικής διαδρομής, οι εταιρείες αναλαμβάνουν μια σειρά εργασιών που σχετίζονται με το αποχετευτικό, όπως είναι βέβαια τα ξεβουλώματα των σωλήνων, αλλά και οι απαντλήσεις υδάτων από διαμερίσματα, οι απομακρύνσεις κορμών, κλαδιών και άλλων φερτών υλικών από φρεάτια, δεξαμενές και υδρορροές.
Και είναι πολλές οι αιτίες που κυοφορούν τις αποφράξεις και «τραυματίζουν» το αποχετευτικό μας δίκτυο. Αβλεψίες στην κατασκευή, οξειδώσεις και φυσιολογικές βλάβες ενδέχεται να μειώνουν τη ροή του νερού, ενώ κάθε είδους αντικείμενα μπορούν να σταματήσουν εντελώς τη ροή, όπως τρίχες, υπολείμματα τροφών, προϊόντα καθημερινής χρήσης, νεκρά ζώα ή έντομα, φερτά υλικά (φύλλα, κλαδιά) και πολλά άλλα. Γι’ αυτό και η απόφραξη ενός σωλήνα δεν είναι εύκολη υπόθεση, ιδιαίτερα αν αφορά το κεντρικό σύστημα.
Μια πρώτη ανακούφιση από τα συμπτώματα μιας τέτοιας κατάστασης προσφέρουν τα προϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο, ωστόσο δεν μπορούμε πάντα να βασιζόμαστε σε αυτά, ειδικά αν το πρόβλημα είναι σοβαρό. Η χρήση τους αφορά μόνο τα απλά προβλήματα των διαμερισμάτων και απλώς μεταθέτει χρονικά την κλήση προς την εταιρεία αποφράξεων, που κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, πρέπει να γίνει.
Οι επιχειρήσεις του κλάδου είναι ετοιμοπόλεμες όλο το 24ωρο, αφού έχουν να αντιμετωπίσουν καταστάσεις που προκύπτουν οποτεδήποτε, ενώ αναλαμβάνουν και την τακτική συντήρηση των σωληνώσεων δρώντας προληπτικά. Διαθέτοντας εξελιγμένο εξοπλισμό και έμπειρο προσωπικό, οι εταιρείες αποφράξεων σπεύδουν σε κάθε κλήση, όχι μόνο για να ξεβουλώσουν σωλήνες, αλλά και για απομακρύνουν κορμούς και κλαδιά που έχουν κλείσει φρεάτια, για να τραβήξουν τα νερά από τα πλημμυρισμένα υπόγεια, αλλά και για να συνεργαστούν με τους διαχειριστές σε άλλα θέματα, όπως η εκτύπωση κοινοχρήστων, οι καλλωπισμοί κτιρίων και άλλα.
Όσο για την επιλογή εταιρείας, αυτή είναι καθαρά στο χέρι του ενδιαφερομένου. Στο Λεκανοπέδιο αλλά και σε όλες τις επαρχιακές πόλεις βρίσκονται αρκετές τέτοιες επιχειρήσεις, και το μόνο που έχει να κάνει ο υποψήφιος πελάτης είναι να καταλήξει σε εκείνη που τον καλύπτει τόσο στο οικονομικό κομμάτι όσο και στην ποιότητα της εργασίας, συνυπολογίζοντας βέβαια και την απόσταση που χωρίζει την πολυκατοικία από την έδρα της επιχείρησης ώστε να εξασφαλίζει αμεσότερη εξυπηρέτηση.
Είτε λοιπόν πρόκειται για την –απαραίτητη– συντήρηση του αποχετευτικού δικτύου, είτε για κάποιο αποφρακτικό πρόβλημα, είτε ακόμη για κάποιες έκτακτες καταστάσεις όπως οι… εκτός προγράμματος πρόσφατες νεροποντές που ανέδειξαν την ανεπάρκεια των κρατικών δομών, ο καθένας από μας πρέπει να έχει στενή συνεργασία με μια εταιρεία αποφράξεων ώστε να είναι σίγουρος πως όταν κάποια στιγμή θα σκάσει το πρόβλημα να βρει άμεσα τον… μάστορά του.    

 

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη