Βασικές γνώσεις για τη συντήρηση των ελαστικών σας

Πίεση αέρα
Ο κατασκευαστής του οχήματος σας καθορίζει την κατάλληλη πίεση για να διατηρηθεί και μετριέται σε PSI ή BAR. Είναι σημαντικό να ελέγχετε την πίεση των ελαστικών τακτικά. Αέρας από τα ελαστικά ξεφεύγει γενικά σε ποσοστό μέχρι 2 κιλά κάθε μήνα. Απώλεια της πίεσης αέρα από ένα ελαστικό συμβαίνει  κατά τη διάρκεια θερμού καιρού,  έτσι απαιτούνται τακτικότεροι έλεγχοι , όταν αυξάνονται οι θερμοκρασίες.

Τα οφέλη της σωστής πίεσης αέρα
Ασφάλεια: Τα ελαστικά που είναι λιγότερο  φουσκωμένα από όσο πρέπει  μπορεί να υπερθερμανθούν και παραπάνω φουσκωμένα λάστιχα μπορεί να οδηγήσουν σε κακή διαχείριση του οχήματος στο δρόμο.
Οικονομία: Τα υπερβολικά φουσκωμένα ή τα ελλιπώς φουσκωμένα λάστιχα μπορούν να υποστούν μεγαλύτερη ζημιά από ό, τι εκείνα με τη σωστή πίεση και πρέπει να αντικατασταθούν πιο συχνά. Οχήματα με  ελλιπώς φουσκωμένα λάστιχα έχουν αυξημένη αντίσταση κύλισης και απαιτούν περισσότερα καύσιμα για να διατηρήσουν την ίδια ταχύτητα.
Περιβάλλον: Η σωστή πίεση των ελαστικών σας βοηθά να διατηρήσετε τη βέλτιστη απόδοση καυσίμου. Αυτό μπορεί να ισοδυναμεί με τη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) από το όχημά σας από ό, τι εκείνων που προέρχονται από ένα όχημα με λανθασμένη πίεση των ελαστικών. Έτσι, διατηρώντας τη συνιστώμενη πίεση αέρα στα ελαστικά σας, συμβάλετε προς ένα καθαρότερο περιβάλλον.

Ο ρόλος των βαλβίδων
Οι βαλβίδες βοηθούν να διατηρηθεί η πίεση στα λάστιχα και επιτρέπουν στον αέρα να προστεθεί ή να αφαιρεθεί.
Οι βαλβίδες των τροχών του αυτοκινήτου σας είναι ένα μικρό αλλά πολύ σημαντικό εξάρτημα όσον αφορά την ασφάλεια και την διάρκεια ζωής των ελαστικών σας. Κρατούν την πίεση στο εσωτερικό του ελαστικού και είναι το σημείο πρόσβασης για να ρυθμίσετε την πίεση των ελαστικών σας. Ένα καπάκι βαλβίδας σε καλή κατάσταση είναι επίσης απαραίτητο, δεδομένου ότι παρέχει μια δευτερεύουσα σφράγιση και εμποδίζει τη βρωμιά από το να εισχωρήσει. Συνιστάται να αντικαθιστάτε τις βαλβίδες κάθε φορά που αντικαθιστάτε και τα ελαστικά σας.

Πηγή: anastasiadiswheels.gr - εξειδικευμένο κατάστημα για λάστιχα αυτοκινήτων - μοτοσυκλετών

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη