Έρχονται νέα στοχευμένα προγράμματα για ανέργους με μεγάλη διάρκεια απασχόλησης

Σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr ήδη έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος όλων των περιοχών της Ελλάδας και έχουν εντοπιστεί δήμοι σε όλες τις περιφέρειες, όπου εκτός από το υψηλό ποσοστό ανεργίας, διαπιστώνεται ότι υπάρχει φτώχεια στα επίπεδα της ένδειας, όπως επίσης και έλλειψη δομών για την αντιμετώπισή της. Έτσι, το υπουργείο Εργασίας, σε συνεργίας με τους τοπικούς φορείς, θα επικεντρώσει τις παρεμβάσεις του σε τέτοιες περιοχές που μπορεί να βρίσκονται από τον Έβρο, έως και την Αττική.

Ταυτόχρονα, οι παρεμβάσεις αυτές με ξεχωριστά προγράμματα θα επικεντρωθούν και σε συγκεκριμένα επαγγέλματα όπου ενώ υπάρχει ζήτηση, ακόμα και εν καιρώ κρίσης, δεν παρουσιάζεται η ανάλογη προσφορά. Έχει γίνει και σε αυτό το επίπεδο ανάλογη ανάλυση και πλέον τα νέα προγράμματα που θα εκπονούνται θα έχουν και τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Σε κάθε περίπτωση, η κα Αντωνοπούλου έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα στην εκπόνηση προγραμμάτων μεγαλύτερης διάρκειας από τα πεντάμηνα της Κοινωφελούς Εργασίας που ισχύουν τώρα. Τα νέα προγράμματα θα είναι διάρκειας 6 - 12 μηνών, με το διάστημα της εγγυημένης απασχόλησης να μεγαλώνει και άλλο.

Για να γίνει όμως κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρξει η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση όλων των κονδυλίων που είναι διαθέσιμα. Για το λόγο αυτό προωθείται καλύτερη εκμετάλλευση της κοινοτικής χρηματοδότησης, αλλά και αξιοποίηση «όπλων» όπως είναι το Ταμείο Παγκοσμιοποίησης.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας έως τώρα «δεν έχει γίνει καλή δουλειά σε αυτόν τον τομέα» καθώς υπήρχε το όριο της οικονομικής ενίσχυσης για περιπτώσεις επιχειρήσεων που έχουν δημιουργήσει 500 απολυμένους και άνω. Ύστερα από σειρά διαβουλεύσεων και συναντήσεων, αποφασίστηκε να μειωθεί το συγκεκριμένο όριο στα 100 άτομα και άνω, μιας και οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι μικρομεσαίες, άρα έχουν περιορισμένο αριθμό εργαζομένων.

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη