Ανακοίνωση της ΙΡΙΣ ΑΜΚΕ για τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας

Με αφορμή διάφορα σχόλια και τις τυχόν ανησυχίες που έχουν προκαλέσει στους εργαζόμενους στα προγράμματα «Κοινωφελούς Εργασίας», αναγνωρίζοντας την ευθύνη
που έχει αναλάβει απέναντί τους, το Δ.Σ. της «ΙΡΙΣ ΑΜΚΕ», αμέσως μετά τον αιφνίδιο χαμό του πρώην προέδρου της Εταιρείας, Βασίλη Αθανασόπουλου, είναι υποχρεωμένο να γνωστοποιήσει προς όλους τους ενδιαφερόμενους ότι  προχώρησε χωρίς χρονοτριβή σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να διασφαλίσει την απρόσκοπτη συνέχιση του προγράμματος.

Ειδικότερα, την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου συνεδρίασε η Γενική Συνέλευση της Εταιρείας για να αποφασίσει την εκλογή νέου προέδρου και τη συγκρότηση του νέου Δ.Σ. σε σώμα. Ειδικότερα, νέος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας ορίστηκε ο Γιώργος Αθανασόπουλος του Βασιλείου.

Όσον αφορά την δεύτερη δόση των δεδουλευμένων που υπολείπεται να καταβληθεί στους ωφελούμενους του προγράμματος «Κοινωνικής Εργασίας», προς ενημέρωση, το Δ.Σ. της ΙΡΙΣ ΑΜΚΕ, παραπέμπει στην ανακοίνωση (19/11/2012) της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΕΠΑΝΑΔ, δηλαδή της αρμόδιας υπηρεσίας για την υλοποίηση του προγράμματος, η οποία έγινε δέκτης ερωτημάτων και επισκέψεων.  

Συγκεκριμένα αναφέρεται:

Το Πρόγραμμα «Δημιουργία Θέσεων Απασχόλησης σε Τοπικό Επίπεδο μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας είναι συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, υλοποιείται με την μορφή επιχορήγησης προς του δικαιούχους (ΜΚΟ), η οποία καλύπτει τον εγκριθέντα προϋπολογισμό (μισθολογικό κόστος των ωφελουμένων και λοιπές δαπάνες) και αφορά σε πέντε μήνες απασχόλησης.

Τονίζεται ότι οι πληρωμές προς τον Δικαιούχο πραγματοποιούνται σε τρεις δόσεις, ως εξής:

-Η πρώτη δόση ύψους 40% επί της εγκριθείσας επιχορήγησης καταβάλλεται, μετά την πιστοποίηση του 20% των αναγγελιών πρόσληψης, του απαραίτητου προσωπικού για την υλοποίησης της δράσης, όπως αυτή έχει εγκριθεί και μετά την πιστοποίηση του 10% του φυσικού αντικειμένου.

-Η δεύτερη δόση ύψους 50% (πενήντα) επί του συνολικού προϋπολογισμού της πράξης καταβάλλεται με την πιστοποίηση του 100% των αναγγελιών πρόσληψης του απαραίτητου προσωπικού για την υλοποίηση του σχεδίου δράσης, όπως αυτό έχει εγκριθεί και μετά την πιστοποίηση του 40% του φυσικού αντικειμένου.

-Η τρίτη και τελευταία δόση ύψους 10% επί του εγκριθέντος προϋπολογισμού αφορά την πληρωμή του υπολειπόμενου ποσού της εγκριθείσας επιχορήγησης και καταβάλλεται με την πιστοποίηση της ολοκλήρωσης του φυσικού αντικειμένου.

Η ΕΥΔ επισημαίνει ότι σύμφωνα με τον οδηγό υλοποίησης και όπως έχει περιληφθεί στις σχετικές συμβάσεις, η πληρωμή των ωφελούμενων διενεργείται με την επιφύλαξη της ομαλής ροής της χρηματοδότησης από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αμέσως δηλ. μετά την έγκριση/αποδέσμευση των αντίστοιχων ποσών (πιστώσεις) από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Η πληρωμή των δόσεων γίνεται μέσω των Υπόλογων Διαχειριστών. Η ΙΡΙΣ ΑΜΚΕ, ως Δικαιούχος, έχει αποστείλλει όλα τα δικαιολογητικά που προβλέπονται στην ΕΥΔ ΕΠΑΝΑΔ, τα οποία βρίσκονται στο στάδιο της εξέτασης και μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου των δικαιολογητικών είναι δυνατή η διενέργεια της πληρωμής στους Δικαιούχους. Η πληροφορία για τον ακριβή χρόνο πληρωμής, όπως διευκρινίζει η ανακοίνωση της ΕΥΔ, παρέχεται στον Δικαιούχο (ΜΚΟ) από τον Υπόλογο κάθε έργου.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών