Ανασφάλιστοι πάνω από τρία εκατομμύρια Έλληνες

Σοκάρουν τα στοιχεία για τους ανασφάλιστους Έλληνες. Τι δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Healthworld

Περισσότεροι από 3 εκατομμύρια Έλληνες πολίτες είναι σήμερα ανασφάλιστοι, που σημαίνει ότι δε διαθέτουν πρόσβαση στη δημόσια υγεία και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σύμφωνα με στοιχεία που αποκάλυψε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Healthworld.

Έξι εκατομμύρια Έλληνες σε "ασφαλιστική ανασφάλεια"

Σύμφωνα με τον κ. Κοντό, 3,068 εκατομμύρια ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητά τους, ενώ άλλοι 3,3 εκατ. ασφαλισμένοι, μεταξύ των οποίων έμποροι που έχουν κλείσει τα μαγαζιά τους, οικοδόμοι αλλά και άλλες κατηγορίες εργαζομένων, δεν έχουν κανένα ασφαλιστικό δικαίωμα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κοντός ανέφερε στην ομιλία του στο 12ο Ετήσιο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, με θέμα "Από το Μνημόνιο στη συγκρότηση του υγειονομικού τομέα", ότι ο ΕΟΠΥΥ εξυπηρετεί σήμερα 6.171.000 πολίτες με ασφαλιστική ικανότητα, ενώ οι ανασφάλιστοι ανέρχονται στους 3.068.000.

Ωστόσο, ο αριθμός αυτός δεν περιλαμβάνει πολλούς από τα 3.300.000 εκατομμύρια πολίτες, όπως εμπόρους που έχουν κλείσει τα καταστήματά τους ή οικοδόμους που δε βρίσκουν πια μεροκάματα, οι οποίοι φέρονται να μην έχουν κανένα ασφαλιστικό δικαίωμα.

Ανάμεσά τους πιθανότατα υπάρχουν κάποιοι που είναι εγγεγραμμένοι σε δύο Ταμεία ή έχουν αλλάξει κάποια στιγμή ασφαλιστικό φορέα. Σε κάθε περίπτωση, ο αριθμός των 3.000.000 ανασφάλιστων πολιτών φαίνεται πως είναι κατώτερος από τον πραγματικό αριθμό, με κάποιους ειδικούς να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο αυτός να αγγίζει και τα 4.000.000.

Και φυσικά, ο αριθμός αυτός δεν αφορά μόνο στους ίδιους τους ανασφάλιστους, αλλά και στις οικογένειές τους, καθώς δεν είναι λίγοι οι γονείς που αναγκάζονται να αναβάλουν χειρουργεία για κρεατάκια ή άλλες χειρουργικές επεμβάσεις στα παιδιά τους, επειδή δεν έχουν πρόσβαση στη δημόσια υγεία και δε διαθέτουν τα απαραίτητα χρήματα για την εγχείρηση.

Πρόσφατα μάλιστα ο ΕΟΠΥΥ απέστειλε σχετική εγκύκλιο προς τους φαρμακοποιούς προκειμένου να μην χορηγούν φάρμακα σε ασθενείς που δεν διαθέτουν ασφαλιστική ενημερότητα, ενώ με σχετική επιστολή ο κ. Κοντός καλούσε τους φαρμακοποιούς να αποστείλουν τυχόν παρατηρήσεις, αλλά και προτάσεις, ώστε το μέτρο να λειτουργήσει αποτελεσματικότερα.

Οι φαρμακοποιοί από την πλευρά τους αντέδρασαν έντονα καλώντας το διοικητή να ανακαλέσει την απόφαση του.

Καταγγελίες-σοκ κάνει η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) μιλώντας για "υγειονομική γενοκτονία"

Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας τόνισε χαρακτηριστικά:

"Το νούμερο των περίπου 6.000.000 ανασφάλιστων συμπολιτών μας που οι ίδιοι και οι οικογένειες τους δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι αστρονομικό.

Έτσι λοιπόν όσοι έχουν την ατυχία ν' αρρωστήσουν δεν έχουν πρόσβαση ούτε σε Πρωτοβάθμια, ούτε σε νοσοκομειακή αλλά ούτε και σε φαρμακευτική περίθαλψη. Περισσότερο από ποτέ γίνεται επίκαιρη η θέση της ΟΕΝΓΕ για κάλυψη της υγειονομικής περίθαλψης όλου του πληθυσμού της χώρας αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό χωρίς διακρίσεις σε ασφαλισμένους, ανασφάλιστους, απόρους.

Μόνο έτσι θα αποφευχθεί η υγειονομική γενοκτονία, η οποία βρίσκεται επί θύραις".

Όπως σημειώσαμε και παραπάνω, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δ. Κοντός αποκάλυψε ότι υπάρχουν 3 εκατ. πολίτες χωρίς ασφάλιση αλλά και άλλα 3 εκατ. χωρίς ασφαλιστικά δικαιώματα που όμως δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί.

(Με πληροφορίες από aftodioikisi.gr)

Πηγή

news247.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών