ΑΣΕΠ: Προσλήψεις 3.615 συμβασιούχων υπαλλήλων μέσω 7 προκηρύξεων

4 θέσεις δασοπόνων - δασολόγων στην Δ/νση Δασών Ηλείας στην μια προκήρυξη

Με 3.615 συμβασιούχους θα στελεχωθούν φορείς και υπηρεσίες του δημοσίου με προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ. Συγκεκριμένα η Ανεξάρτητη Αρχή, μέσω 7 προκηρύξεων θα εγκρίνει την πρόσληψη τους και οι διορισμοί τους θα προχωρήσουν άμεσα το επόμενο διάστημα.

Η συντριπτική πλειοψηφία των συγκεκριμένων προκηρύξεων αναμένεται να εκδοθεί εντός του Φθινοπώρου – κάποιες ήδη ξεκίνησαν να τρέχουν – και οι προσλήψεις αφορούν δήμους, υπουργεία, ανεξάρτητες αρχές, παιδικούς σταθμούς, νοσοκομεία και άλλους φορείς.

Οι ειδικότητες που θα καλυφθούν μέσω των παρακάτω προκηρύξεων είναι: γιατροί, νοσηλευτές, οδηγοί, χειριστές μηχανημάτων, δασοπόνοι, γεωτεχνικοί, φύλακες, υδρονομείς, βρεφονηπιοκόμοι, καλλιτεχνικό προσωπικό, μάγειρες, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, εργάτες, καθαριστές κ.α.

Το ΝΠ∆∆ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ» ανακοίνωσε την πρόσληψη, µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου, συνολικά 100 ατόµων από για την υποστήριξη των ∆/νσεων ∆ασών των Αποκεντρωµένων ∆ιοικήσεων της χώρας, μέσω ΑΣΕΠ, για την εκτέλεση εργασιών κατάρτισης, ανάρτησης, συµπλήρωσης και διόρθωσης των δασικών χαρτών της χώρας έως και την κύρωσή τους.

Συγκεκριμένα, οι προσλήψεις αφορούν τις παρακάτω ειδικότητες:
ΤΕ Δασοπόνοι (30 άτομα)
ΠΕ Γεωτεχνικοί-Δασολόγοι (70 άτομα)
Στην Ηλεία, στην Δ/νση Δασών στον Πύργο στην προκήρυξη προβλέπονται 3 θέσεις ΠΕ –Γεωτεχνικών (Δασολόγοι) και 1 θέση ΤΕ Δασοπόνων με σύμβαση 8 μηνών.

850 ωρομίσθιοι και καλλιτεχνικό προσωπικό στους δήμους
Με καλλιτεχνικό προσωπικό θα ενισχυθούν οι δημοτικές επιχειρήσεις όλης της χώρας. Ηδη κάποιες προκηρύξεις έχουν ήδη αρχίσει να δημοσιεύονται και οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση. Μέσα στον Σεπτεμβριο αναμένεται να γίνουν άλλες 850 προσλήψεις για ωρομίσθιο και καλλιτεχνικό προσωπικό. Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι: καθηγητές χορού, μουσικοί, ζωγράφοι, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, κ.α. Η πρόσληψη του ανωτέρω προσωπικού θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 του ν. 2190/1994, όπως ισχύει και τις όμοιες του ν. 3812/2009, όπως ισχύει, για χρονικό διάστημα έως οκτώ (8) μηνών.

500 εποχικοί στην καθαριότητα των δήμων
Σε 500 ανέρχονται οι εποχικές θέσεις που θα καλυφθούν από δήμους και περιφέρειες μέσα στο φθινόπωρο. Πρόκειται για θέσεις προσωπικού που προσλαμβάνονται έναντι αντίτιμου, είτε από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, είτε σε ανταποδοτικές υπηρεσίες είτε από Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους.

Οι συγκεκριμένες προσλήψεις αφορούν στην συντριπτική τους πλειοψηφία, προσωπικό σε ανταποδοτικές υπηρεσίες προκειμένου οι δήμοι να καλύψουν κενά στους τομείς της καθαριότητας, ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτροφωτισμού, κ.α Οι ειδικότητες που πρόκειται να προσληφθούν είναι:, οδηγοί, χειριστές μηχανημάτων έργων, καθαριστές, εργάτες, γεωπόνοι, βοηθητικό προσωπικό, κ.α. Το προσωπικό αυτό προσλαμβάνονται όλο το χρόνο και υπογράφουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου από δύο μήνες έως ένα έτος.

1.000 εποχικοί στα νοσοκομεία
Μέχρι τον Οκτώβριο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης επικουρικού προσωπικού στα νοσοκομεία. Πριν από λίγες εβδομάδες το υπουργείο Υγείας ζήτησε από τους υποψήφιους να υποβάλλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος προκειμένου να συμπεριληφθούν στις λίστες του εποχικού προσωπικού που προσλαμβάνεται στα νοσοκομεία και κέντρα Υγείας όλης της χώρας. Διευκρινίζεται ότι η εν λόγω διαδικασία δεν αφορά προκήρυξη θέσεων, αλλά καταγραφή των προτιμήσεων των υποψήφιων, ώστε οι φορείς σύμφωνα με τις ανάγκες και την οικονομική τους κατάσταση να αντλήσουν προσωπικό από τους ηλεκτρονικούς πίνακες υποψηφίων που θα προκύψουν.

140 προσλήψεις συμβασιούχων στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους
Με 70 νομικούς και 70 οικονομολόγους θα ενισχυθεί η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. Το ΑΣΕΠ ενέκρινε τις παρακάτω θέσεις και οι νέες προκηρύξεις θα ξεκινήσουν να εκδίδονται το αμέσως επόμενο διάστημα. Οσοι προσληφθούν θα υπογράψουν ετήσιες συμβάσεις εργασίας με δυνατότητα παράτασης μετά το πέρας της σύμβασης. Οσοι προσληφθούν θα υπογράψουν ετήσιες συμβάσεις εργασίας με δυνατότητα παράτασης μετά το πέρας της σύμβασης.

1.000 συμβασιούχοι στους παιδικούς σταθμούς
Σε 1.000 ανέρχονται οι εποχικές θέσεις που θα καλυφθούν από τους παιδικούς σταθμούς των δήμων μέσα στο φθινόπωρο. Ηδη οι συγκεκριμένες προσλήψεις έχουν ξεκινήσει αλλά οι μεγαλύτεροι δήμοι της χώρας δεν έχουν ακόμα ανακοινώσει τις θέσεις που θα καλύψουν.
Πρόκειται για θέσεις προσωπικού που προσλαμβάνονται μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι: Βρεφονηπιοκόμοι, βοηθοί βρεφοκόμοι, μάγειρες, βοηθητικό προσωπικό κουζίνας, καθαριστές, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι κ.ά. Οι νέες προσλήψεις θα γίνουν, όπως και κάθε χρόνο, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ