Δυτική Ελλάδα: Από τα πιο ψηλά ποσοστά ανεργίας στην Ευρώπη - Αγγίζει το 76,7%

Το πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση στην Δυτική Ελλάδα και ιδιαίτερα για τους μακροχρόνια ανέργους, φτάνει να παρατηρήσει τα ποσοστά της ανεργίας όπως καταγράφονται στην Telegraph.

Βασιζόμενο στα στοιχεία της Eurostat, το άρθρο της εφημερίδας σημειώνει πως το 73,5% των ανθρώπων που δηλώθηκαν ως άνεργοι το 2014, ήταν άνεργοι για περισσότερο από ένα χρόνο, σε σύγκριση με το 67,1% το 2013. Η Αττική είναι η περιοχή που έχει πληγεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη πόλη της Ευρώπης (77,3%), ενώ αποκαρδιωτικά είναι και τα ποσοστά ανεργίας στη Δυτική Ελλάδα (76,7%).

23-13.jpg

chart_15.jpg

Επιζήμια ανεργία

Οι ερευνητές του London School of Economics αναφέρουν πως η μακροχρόνια ανεργία είναι επιζήμια για μια σειρά από λόγους. Τείνει να προκαλέσει αρνητικές συνέπειες στη ζωή των ατόμων που εμπλέκονται σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Επιπλέον, το ανθρώπινο κεφάλαιο των εργαζόμενων (πραγματικό ή αντιληπτό από τους εργοδότες) ενδέχεται να επιδεινωθεί κατά την περίοδο της ανεργίας, καθώς ο χρόνος που αφιερώνεται στην αναζήτηση εργασίας συνήθως μειώνεται. Αμφότεροι οι παράγοντες υποδηλώνουν ότι οι πιθανότητες εξόδου από την ανεργία μειώνονται, όσο περισσότερο αυτή συνεχίζεται.

chart_1_6.jpg

Γενικότερα, η μακροχρόνια ανεργία επηρεάζει αρνητικά την ψυχική και σωματική υγεία των ανθρώπων και είναι μία από τις σημαντικότερες αιτίες της φτώχειας για τα νοικοκυριά. Με την πάροδο του χρόνου, κάποια από αυτά τα άτομα ενδέχεται να αποκλειστούν εντελώς από το εργατικό δυναμικό. Ο Μαρκ Κάρνεϊ, Διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, σε πρόσφατη ομιλία του, είχε τονίσει πως οι μακροχρόνια άνεργοι χάνουν τις δεξιότητές τους – ή, άλλως, πως: μπαίνουν στην κατηγορία της υστέρησης.

Νέα γενιά ανέργων

Η κρίση που ενέσκηψε στην Ευρώπη, ενδέχεται, να δημιουργήσει μια γενιά εργαζόμενων που δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν ποτέ στην εργασία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, επτά από τις δέκα περιοχές της Ευρώπης με τη μεγαλύτερη ανεργία βρίσκονται στην Ελλάδα. Σε αντίθεση με τη Σουηδία που ανήκει έχει το χαμηλότερο ποσοστό μακροχρόνιων ανέργων στην Ευρώπη (μόλις το 14,8%). Συνολικά, τα στοιχεία είναι ζοφερά για όλη την Ευρώπη, καθώς το 1/3 των περιφερειών της ηπείρου, η πλειοψηφία των ανέργων βρίσκονται εκτός εργασίας πάνω από ένα χρόνο (49,3% κατά μέσο όρο το 2014, έναντι 47,2% το 2013).

chart_2_1.jpg

Πηγή

tempo24.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη