Δυτική Ελλάδα: Από τα πιο ψηλά ποσοστά ανεργίας στην Ευρώπη - Αγγίζει το 76,7%

Το πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση στην Δυτική Ελλάδα και ιδιαίτερα για τους μακροχρόνια ανέργους, φτάνει να παρατηρήσει τα ποσοστά της ανεργίας όπως καταγράφονται στην Telegraph.

Βασιζόμενο στα στοιχεία της Eurostat, το άρθρο της εφημερίδας σημειώνει πως το 73,5% των ανθρώπων που δηλώθηκαν ως άνεργοι το 2014, ήταν άνεργοι για περισσότερο από ένα χρόνο, σε σύγκριση με το 67,1% το 2013. Η Αττική είναι η περιοχή που έχει πληγεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη πόλη της Ευρώπης (77,3%), ενώ αποκαρδιωτικά είναι και τα ποσοστά ανεργίας στη Δυτική Ελλάδα (76,7%).

23-13.jpg

chart_15.jpg

Επιζήμια ανεργία

Οι ερευνητές του London School of Economics αναφέρουν πως η μακροχρόνια ανεργία είναι επιζήμια για μια σειρά από λόγους. Τείνει να προκαλέσει αρνητικές συνέπειες στη ζωή των ατόμων που εμπλέκονται σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Επιπλέον, το ανθρώπινο κεφάλαιο των εργαζόμενων (πραγματικό ή αντιληπτό από τους εργοδότες) ενδέχεται να επιδεινωθεί κατά την περίοδο της ανεργίας, καθώς ο χρόνος που αφιερώνεται στην αναζήτηση εργασίας συνήθως μειώνεται. Αμφότεροι οι παράγοντες υποδηλώνουν ότι οι πιθανότητες εξόδου από την ανεργία μειώνονται, όσο περισσότερο αυτή συνεχίζεται.

chart_1_6.jpg

Γενικότερα, η μακροχρόνια ανεργία επηρεάζει αρνητικά την ψυχική και σωματική υγεία των ανθρώπων και είναι μία από τις σημαντικότερες αιτίες της φτώχειας για τα νοικοκυριά. Με την πάροδο του χρόνου, κάποια από αυτά τα άτομα ενδέχεται να αποκλειστούν εντελώς από το εργατικό δυναμικό. Ο Μαρκ Κάρνεϊ, Διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, σε πρόσφατη ομιλία του, είχε τονίσει πως οι μακροχρόνια άνεργοι χάνουν τις δεξιότητές τους – ή, άλλως, πως: μπαίνουν στην κατηγορία της υστέρησης.

Νέα γενιά ανέργων

Η κρίση που ενέσκηψε στην Ευρώπη, ενδέχεται, να δημιουργήσει μια γενιά εργαζόμενων που δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν ποτέ στην εργασία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, επτά από τις δέκα περιοχές της Ευρώπης με τη μεγαλύτερη ανεργία βρίσκονται στην Ελλάδα. Σε αντίθεση με τη Σουηδία που ανήκει έχει το χαμηλότερο ποσοστό μακροχρόνιων ανέργων στην Ευρώπη (μόλις το 14,8%). Συνολικά, τα στοιχεία είναι ζοφερά για όλη την Ευρώπη, καθώς το 1/3 των περιφερειών της ηπείρου, η πλειοψηφία των ανέργων βρίσκονται εκτός εργασίας πάνω από ένα χρόνο (49,3% κατά μέσο όρο το 2014, έναντι 47,2% το 2013).

chart_2_1.jpg

Πηγή

tempo24.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ