Δυτική Ελλάδα: Κοινωφελή εργασία στα ΚΕΠ για δεκάδες ανέργους - ΔΕΙΤΕ Αναλυτικά τι προβλέπεται για κάθε περιοχή

Περιλαμβάνονται στο πακέτο των 28000 προσλήψεων από την κοινωφελή εργασία του ΟΑΕΔ με πεντάμηνες συμβάσεις

Συγκεκριμένα στο πακέτο των 28.000 προσλήψεων του ΟΑΕΔ θα περιλαμβάνονται και οι προσλήψεις ανέργων που θα στελεχώσουν τα ΚΕΠ.

Στα ΚΕΠ θα γίνουν 499 προσλήψεις με την κοινωφελή εργασία επιπέδου εκπαίδευσης  ΠΕ και ΤΕ και συγκεκριμένα για την ειδικότητα Πληροφορικής.

Ποιες είναι οι προυποθέσεις για την εργασία στα ΚΕΠ:

Ολοι οι ωφελούμενοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχουν μέλη οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, άνεργοι μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς, νέοι άνεργοι (από 18 έως 29 ετών), μακροχρόνια άνεργοι ή άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ - ΤΕΙ.

Οι καθαρές αμοιβές ορίζονται κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας, σε 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερες από 490,00 ευρώ μηνιαίως για ωφελούμενους ηλικίας 25 ετών και άνω και σε 17,1 ευρώ ημερησίως και όχι πάνω από 427,00 ευρώ μηνιαίως για ωφελούμενους ηλικίας κάτω των 25 ετών.

Εκτός από τα παραπάνω καταβαλλόμενα ποσά, οι δικαιούχοι φορείς δεν υποχρεούνται να καταβάλλουν οποιαδήποτε άλλη παροχή ή ενίσχυση στους ωφελούμενους.

Οι ωφελούμενοι θα επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα πέντε αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης.

Τα κριτήρια είναι το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες, το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες, το ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό, η ηλικία και ο αριθμός ανήλικων τέκνων.

Οι αιτήσεις στον ΟΑΕΔ αναμένεται να ανοίξουν ενδεχομένος και εντός της εβδομάδας.

ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΤΕ 1

ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΤΕ 1

ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΤΕ 2

ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ ΤΕ 2

ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ - ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ ΤΕ 1

ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΤΕ 3

ΖΑΧΑΡΩΣ ΤΕ 2

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΤΕ 4

ΗΛΙΔΑΣ ΤΕ 1

ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΣΟκΛΟΓΓΙΟΥ ΤΕ 2

ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΕ 4

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΤΕ 1

ΛΕΥΚΑΔΟΣ ΤΕ 2

ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΤΕ 4

ΠΑΤΡΕΩΝ ΤΕ 6

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη